Коло Туре: Адебайор си тръгна, за да донесе пари на Арсенал

12:50
Коло Туре: Адебайор си тръгна, за да донесе пари на Арсенал
Защитникът на Манчестър Сити Коло Туре защити своя съотборник Емануел Адебайор след сблъсъка на тогоанеца с нападателя на Арсенал Робин Ван Перси по време на мача между "гражданите" и "артилеристите", спечелен от тима на Мартин Петров с 4:2.

Нападателят от Того ще разбере тази седмица дали е наказан както за инцидента с холандеца, така и за поведението си към публиката на бившия си тим Арсенал. Много е вероятно Адебайор да бъде наказан за шест мача. Туре, който заедно със своя колега Адебайор премина това лято в Манчестър Сити, призна, че бившите им съотборници не са искали да им стиснат ръката и преди самия мач.

"Аз съм удивен, защото Емануел получаваше през целия мач удари от играчите на Арсенал. Въпреки че той бе първият, който отиде да ги поздрави в тунела преди мача, дори тези, които бяха големи приятели с него не пожелаха да го поздравят. За мен това е неприемливо", каза защитникът.

Туре освен това защити Адебайор, тъй като през целия мач феновете на Арсенал са го обиждали и това е наранило неговата гордост. Туре допълни:

"Напускането ни бе труден момент за феновете. В началото на мача те му подсвирваха, като все едно той не е дал нищо на клуба. Беше трудно! Определени хора искат останалите да мислят, че Емануел е напуснал за пари, но всички ние знаем, че той бе накаран да напусне. Аз знам това, защото бях свидетел и присъствах там. Аз смятам твърдо, че той си тръгна за да донесе пари на Арсенал. Не желая да го защитавам за жестовете, въпреки че се опитах да го спра и освен това се извиних на феновете. Той не трябваше да прави това срещу тях. Казах му, че това не е хубаво нещо и той се извини също. Проблемът е, че те освиркваха него, а на мен ръкопляскаха. Това бе реакция на гордост от страна на Емануел. Целият свят би реагирал по този начин."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fenooo
16.09.2009 00:37

кога Адебахур е вкарвал важни голове за Арсенал не ставай смешен винаги стой като дърво и се чуди с кой крак да играе, той не знае какво да прави той е НЕАДЕКВАТЕН наблюдавай го по-добре!

ivoarsenal
15.09.2009 15:29

ТОВА ДАЛИ СА СЕ ПОЗДРАВИЛИ В ТУЛА АДЕБАЙОР И ТУРЕ С БИВШИТЕ СИ СЪОТБОРНИЦИ В ТУНЕЛА НИЕ НЯМА КАК ДА ГО ЗНАЕМ,НО ТОВА КОЕТО НАПРАВИ аДЕБАТА СЛЕД ГОЛА НИКАК НЕ Е НОРМАЛНО.Все пак този футболист трябва да бъде благодарен на Венгер защото ако не го беше взел от Франция и не се беше развил в отбора на Арсенал надали сега щеше да е това което е като футболист!!!!!Най-малкото бившият му треньор заслужава уважение което тогоанецът не показва.Това е нелепото в случая.А относно освиркванията на феновете това си е напълно нормално .Много примери има за това как феновете освиркват довчерашните си любимци,но те затова за футболисти да доказват всички с играта си а не с поведението към феновете,които всъщност са причината те да взимат всичкине тези пари.Защото колкото и от Арсенал да искаха да продадат тогоанецът толкова и той искаше да(всъщност вече)взима много пари.заслужава си според мен наказание от 6 мача това е

Lollipopp
15.09.2009 13:36

доколкото си спомням има нещо вярно в това че Адебайор не е напуснал за да ида в Ман.Сити , а от Арсенал го бяха нарочили за гонене ... и не Адебайор е неблагодарника , а Арсенал , защото е отбелязал толкова важни голове , винаги когато е в игра създава напрежение сред защитата на противника ... а отностно това което направи пред феновете на Арсенал , ами можеше и да не го прави , но и той е човек , а всеки човек греши пък и при това увеличено количество адреналин малко или много се замъглява правилното виждане ... така че няма какво толкова да се плюе и да се говори ...

ceco26
15.09.2009 13:09

Не знам кое до колко е вярно, но Коло Туре си личи, че е свестен, за разлика от някой други.