Тунчев: ЦСКА ще бие Фулъм, те нямат опит в Европа

11:13
Тунчев: ЦСКА ще бие Фулъм, те нямат опит в Европа
Броени дни преди мача на ЦСКА с Фулъм "Меридиан Мач" потърси за коментар бившия капитан на "армейците" Александър Тунчев. Както е известно, националът играе вече година и половина на Острова за състава на Лестър и има преки наблюдения над играта на противника на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа.

- Сашо, на бившия ти тим му предстои мач срещу Фулъм, какви са шансовете на ЦСКА да се справи с отбор от Висшата лига?

- ЦСКА има своите шансове. Все пак ЦСКА е побеждавал далеч по-именити тимове, защо да не бие и Фулъм. През миналия сезон те направиха много, класирайки се на 7-о място във Висшата лига. Това е един огромен успех за отбор като Фулъм. Все пак това е и най-високото им класиране в цялата история на клуба. Въпреки всичко смятам, че ЦСКА има сили за победа. Лондончани нямат опит в Европа. Да, наистина имат класни играчи. Те обаче играят дълги години в Англия, но участията им в евротурнирите са епизодични. Точно в това се крие козът за ЦСКА. Искам да пожелая успех на моите бивши съотборници. Дано те имат късмет и зарадват феновете.

- Кой е най-опасният футболист на Фулъм?

- Имат много класни играчи. Най-много обаче трябва да се внимава за Деймиън Дъф и Боби Замора. Това са футболисти, които могат да те накажат и от най-малкото положение, което им се отдаде. Нека не забравяме, че Фулъм разполага и с един много опитен мениджър в лицето на Рой Ходжсън.

- Каза, че Фулъм нямат опит в Европа. Какъв друг плюс има ЦСКА преди мача в четвъртък?

- Щом говорим за ЦСКА, не може да не отчетем и публиката. Очаквам в четвъртък стадионът да е пълен, което неминуемо ще се отрази на футболистите на терена. Феновете на отбора са ни помагали в не един и два мача, очаквам да го направят и сега.

- Следиш ли положението при "червените"?

- Да, разбира се. Радвам, се че те стигнаха до групите на Лига Европа. Хубаво е, че млад треньор като Любо Пенев направи отбор от млади футболисти, с който трябва да се съобразяват всички. Според мен ЦСКА е фаворит за титлата в България. Трябва само да не повтарят мачове като последния с Пирин.

- Какво е положението в Лестър. Кога се очаква да се завърнеш в игра?

- Вече съм по-добре. Играх за дублиращия отбор, а преди това и 90 минути за Купата на Лигата. За съжаление обаче почувствах болка в коляното. Сега обаче съм напълно възстановен и се надявам да взема участие в следващия ни мач от Чемпиъншип.

- Говореше се, че Лестър проявява интерес към Живко Миланов?

- Да, това е така, но става въпрос за информация от преди няколко месеца. Сега обаче не чувам нищо.

- Сърдиш ли се, че не попадна в националния отбор за мачовете с Черна гора и Италия?

- Не, няма на кой да се сърдя. Все пак не съм играл футбол 7 месеца и не съм в топформа. Въпреки всичко се надявам да попадна в състава за предстоящите мачове. Аз мисля, че колкото и малки да са шансовете ни за класиране, все още ги има. Ние трябва да вземем двата мача до края и да се надяваме съперниците ни да сгрешат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

onzzy
15.09.2009 14:58

те че нямат нямат,но и тоя отбор на ЦСКА не е от най-опитните ама дано ги бият

tymypa
15.09.2009 12:43

хахаха фулъм ще бият 100% съм сигурен замора и етуху ще ви вкарат головете. нямали опит в европа ... опита им в англия с големите отбори е достатъчно голям за да преодолеят "опитния" цска