Дания постигна труден успех над Перу (видео)

18:57
Дания постигна труден успех над Перу (видео)

Перу загуби от Дания в мач от група "С" на Световното първенство. Двубоят на стадион "Мордовия Арена" приключи при резултат 1:0 за червения динамит. В друга среща от групата по-рано днес Франция надделя над Австралия с 2:1.

Южноамериканският тим водеше играта в по-голямата част от двубоя и може да съжалява, че започна участието си на Мондиала с поражение. През първата част възпитаниците на Рикардо Гарека доминираха напълно, а най-добрият има шанс за гол дойде точно преди почивката, когато за втори път през деня бе отсъдена дузпа след консултация с ВАР. Кристиан Куева обаче изпълни много слабо наказателният удар и прати топката далеч над вратата.

Датчаните започнаха по-силно втората част и успяха да нанесат при своя удар в 59-та минута, когато Кристиан Ериксен изведе с отличен пас Юсуф Поулсен, който не сбърка, останал очи в очи с вратаря на перуанците Педро Гайесе. В оставащите минути играчите на Перу потърсиха изравнителния гол, но Каспер Шмайхел се намеси умело в няколко ситуации и опази вратата си.

По този начин Дания започна с победа участието си на Световното първенство и увеличи шансовете си да премине груповата фаза.

Стартови състави:

Перу: Галесе - Адвинкула, Родригес, Рамос, Трауко - Тапия, Йотун - Карийо, Куева, Флорес - Фарфан

Дания: Шмайхел - Далсгаард, Кяер, Кристенсен, Стригер - Квист, Ериксен, Дилейни - Поулсен, М. Йоргенсен, Систо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация