Делио Роси: Не търсим количество, а качество

17:46
Делио Роси: Не търсим количество, а качество

Старши-треньорът на Левски Делио Роси призна, че тимът ще опита да се подсили с 2 или 3 класни попълнения през лятото. Днес сините се събраха за първа тренировка от подготовката си за новия сезон, а в неделя отборът заминава на лагер в Правец, където ще остане до 5 юли. В този период Левски ще изиграе три контролни срещи – срещу Хебър, Септември и украинския Олександрия.

"Не трябва да говорим за количество, а за качество. Затова няма смисъл да взимаме много футболисти. На базата на показаното от нас миналата година смятам, че привличането на 2-3 много добри футболисти би могло да подобри значително представянето на целия отбор. Затова търсим наистина качествени играчи", коментира италианският специалист, който ще започне втория си сезон начело на столичния гранд.

"Вече съм много по-наясно и по-добре запознат със ситуацията в клуба и с моите футболисти. Може би след всички тези месеци трябва да започнем от доброто, което успяхме да направим, но също така и да наблегнем на онези неща, които трябва да подобрим. През втората част на първенството играта ни се подобри и то доста. Сега трябва да работим, за да заличим преднината на отборите, които финишираха пред нас в класирането. Ще дам всичко от себе си, за да подобрим много повече представянето си в сравнение с миналата година, защото според мен миналия сезон не бе добър нас."

Италианският специалист призна, че за момента приоритет пред сините ще са мачовете в европейските клубни турнири. "За нас кампанията започва на 12 юли, когато имаме мачове от предварителните кръгове на Лига Европа и затова в момента те са нашият приоритет."

Опитният наставник коментира и напускането на един от лидерите на отбора в последните години Роман Прохазка, който ще продължи кариерата си в шампиона на Чехия Виктория Пилзен. "Съжалявам, че Прохазка си тръгна, както и че договорът на Панайотов за момента не е подновен и вероятно той също ще напусне. Но и двамата ще бъдат заменени с футболисти, които са по-добри. Никой в този отбор не е незаменим, в това число и аз."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация