Ще се върне ли Каранга в България?

15:14
Ще се върне ли Каранга в България?

ЦСКА очаква звездата си Фернандо Каранга в България през тази седмица. Бразилецът би трябвало да тръгне от родината си към Европа днес. На него му предстои близо 20-часов преход до София. Ако той в действителност пристигне у нас, то този път сага около неговото бъдеще няма да има, както бе през зимата. Засега не е ясно в какво точно физическо състояние е Каранга и дали ще стартира тренировки наравно с отбора. Той трябваше да пътува до Щутгарт за възстановителни процедури, но цялата му терапия в крайна сметка премина в Бразилия.

След като Каранга кацне в София, се очаква да има среща с ръководството на ЦСКА. Тя ще се проведе в четвъртък. Ден по-късно пък нападателят би трябвало да стартира и тренировки в Тетевен. БТА обяви вчера, че Каранга дори вече е тръгнал към България, но други източници твърдят, че това все още не е факт. Звездата на армейците се надява да бъде продаден през лятото, а ЦСКА иска да го задържи поне за участието си в евротурнирите. Евентуален изходящ трансфер може да бъде осъществен през август. Интерес не липсва, като се твърди, че такъв към Каранга проявяват Коринтианс, Марсилия и други чуждестранни клубове. Южноамериканецът направи доста силен сезон, след като реализира 24 гола в 27 мача в елита, но в края бе контузен от играча на Левски Тиам и не успя да спечели голмайсторския приз в шампионата.

В момента с червените тренира само един централен нападател в лицето на юношата Тонислав Йорданов, така че в ЦСКА се надяват Каранга да остане поне за първите официални мачове. За върха на атаката се очакват нови попълнения, но те тепърва ще трябва да се сработват с отбора. Сезонът стартира на 12 юли с първите срещи в Лига Европа. Реваншите са на 19-и, а първенството започва веднага след вторите двубои.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация