"Бяхме принудени да уволним Лопетеги"

15:35
"Бяхме принудени да уволним Лопетеги"

Испания уволни селекционера на тима Хулен Лопетеги само два дни преди първия мач на Ла Фурия на Световното първенство в Русия срещу Португалия. Новината бе потвърдена от президента на местната футболна централа Луис Рубиалес. Припомняме, че вчера от Реал Мадрид изненадващо обявиха, че именно Лопетеги ще е новият наставник на тима, заменяйки на поста напусналия Зинедин Зидан. По тази причина днес започнаха и спекулациите относно новия селекционер на Испания, като сред спряганите имена са тези на Луис Енрике и Мичел.

"Бяхме принудени да прекратим сътрудничеството си със селекционера Лопетеги. Желаем му късмет. Всичко, което ще постигне националния отбор, ще бъде резултат от неговата работа", коментира Рубиалес на пресконференция. 

Договорът на Лопетеги бе до 2020 г. Испания стартира участието си на Мондиала след два дена срещу Португалия, после играе с Иран на 20 юни и Мароко на 25 юни.

„Наясно съм, че ситуацията е доста тежка и че ще има критики към мен, независимо от това как ще постъпя. Вярвам обаче, че решението, което взех, макар и след време, ще ни направи по-силни, заяви още шефът на испанския футбол. Възхищавам се и уважавам много Хулен, защото той е топ треньор, което направи решението ми още по-трудно. От друга страна просто не можеш да постъпваш по този начин – два или три дни преди Световното първенство. Именно това ни принуди да вземем решението", допълни още Рубиалес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация