Съдът отряза Любо Пенев за конгреса на БФС

18:23
Съдът отряза Любо Пенев за конгреса на БФС

Делото, което Любослав Пенев заведе срещу избора на Борислав Михайлов за президент на БФС на последния конгрес, който бе проведен на 16 февруари в столичния хотел „Маринела“, е прекратено с определение от Софийския градски съд - търговско отделение.

В исковата си молба Пенев атакува единствено точката, в която Михайлов бе преизбран за пореден мандат начело на съюза, пише "24 часа".

Пенев взе незавидните 36 гласа на конгреса, като това обаче бе отдадено от неговите привърженици на манипулациите от страна на сегашното ръководство. Пет гласа събра Ивайло Дражев, а 5 бяха и недействителните бюлетини.

След общото събрание бяха размахвани списъци с клубове фантоми. Бяха отправени обвинения до цялото държавно ръководство от страна на фенове и легендата на „Левски“ Николай Илиев, който бе в щаба на Пенев за общото събрание. 

Първоначално той лично обяви, че „сините“ застават твърдо зад бившия национален селекционер, а още на следващия ден собственикът им Спас Русев издигна кандидатурата на Михайлов преди всички.

Всъщност се оказа, че Пенев дори не е имал подкрепата на родния си клуб ЦСКА за президентското място, нито пък е бил избор за ръководител на „червените“.

Заради това той се разсърди свирепо и не присъства на юбилейния мач на стадион „Васил Левски“. Той се скрил доста сериозно, за да не бъде намерен, защото искал Гриша Ганчев или поне Христо Стоичков да го подкрепи открито.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация