Делио Роси: Спечелването на Купата ще е голям успех (видео)

14:10
Делио Роси: Спечелването на Купата ще е голям успех (видео)

Треньорът на Левски Делио Роси подчерта, че във финалните мачове на турнирите фаворити няма. Сините ще спорят със Славия в сряда в заключителната среща на турнира за Купата на България. Двубоят ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 19:30 ч.

"Предстои ни един важен мач, резултатът от него ще даде един друг смисъл на нашия сезон. Ако нещата минат добре за нас, това ще донесе трофей, който ще остане в историята на нашия клуб. Това би било много важно за клуба, за футболистите и за нашите привърженици. Ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемаш отговорност за всичко. Когато играеш на финал, не мисля, че има фаворит, но ако всички казват, че сме фаворити - ОК. Това е част от отговорността, която ние трябва да поемем. Евентуален трофей ще остане във витрината на клуба, но не може да се каже, че един мач може да определи представянето на отбора през целия сезон. За да се направи оценка на представянето на тима, трябва да изчакаме да минат и другите мачове. След като топката спре да се движи, тогава трябва да направим равносметка на положителните и отрицателните неща, които са се случили и да дадем цялостна оценка за шампионата", каза италианецът.

Той не скри, че в тима има известно напрежение, което е нормално с оглед на това, че отборът не е печелил трофей почти десет години. "Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, бих избрал ентусиазма", заключи Роси. В отбора на Левски проблеми с контузени играчи няма, каза още италианският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация