Пирин постигна обрат над Витоша (видео)

19:59
Пирин постигна обрат над Витоша (видео)

ОФК Пирин постигна обрат до 3:1 при визитата си на Витоша Бистрица в мач от втория кръг на Група "А" на втората осмица. Орлетата губеха с 0:1 до самия край на първата част, но в крайна сметка стигнаха до важни три точки. Стефан Христов откри резултата за тигрите, но с два гола на косоваря Флорент Боджадж Пирин стигна до аванс. В края на мача пък албанецът Анти Рениа довърши домакините с трето попадение.

За съжаление двубоят бе белязан от сериозна съдийска грешка. Реферът Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на Витоша, след като реши, че Преслав Йорданов игра с ръка в наказателното поле. Повторенията обаче ясно показаха, че топката се удря в главата на нападателя, а арбитърът не успя да види добре ситуацията, въпреки че бе на добра позиция.

В класирането Пирин се изкачи до трето място в групата и вече е само на една точка от второто място, което би означавало оставане в елита и през следващия сезон. Орлетата са с 29 точки, докато Черно море е с 30. Моряците обаче са с мач по-малко, тъй като по-късно гостуват в София на Славия. Белите пък са с 33 и също не могат да бъдат напълно спокойни за мястото си в Първа лига. Витоша от своя страна продължава да е твърдо на дъното с едва девет точки и вече се готви за плейофите за спасение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация