Байерн унижи Рангелов и компания, горчив хап за Волфсбург

18:32
Байерн унижи Рангелов и компания, горчив хап за Волфсбург
Байерн Мюнхен разби Борусия Дортмунд като гост с 5:1 в дербито от 5-я кръг на Бундеслигата.

Българският нападател в състава на домакините Димитър Рангелов започна титуляр за своя тим, но не успя да помогне на съотборниците си да избегнат поражението.

Домакините започнаха добре срещата и откриха резултата в 11-а минута с гол на защитника Матс Хумелс. Марио Гомес обаче изравни в 36-а. През второто полувреме "баварците" стигнаха до пълен обрат с гол на Бастиан Швайнщайгер в 50-а минута. Байерн затвърди успеха си с трети гол, дело на Франк Рибери в 65-а минута. Томас Мюлер в 78-а и 88-а минута направи резила на домакините пълен и оформи крайното 5:1 за тима на Луис Ван Гаал.

Байер Леверкузен победи шампиона Волфсбург с 3:2 като гост.

Вратарят на "вълците" Диего Беналио бе изгонен в 31-а минута на срещата и "аспирините" съвсем скоро се възползваха. Гол на Симон Ролфес в 37-а минута даде преднина от едно попадение за гостите на почивката. В 51-а минута отново Ролфес от дузпа бе точен за Байер. В 53-а минута и Ерин Дердиок от Леверкузен бе изгоден, но това не попречи на "аспирините" да направят резултата класически. Точен за 3:0 в 58-а минута бе Щефан Кислинг.

В 76-а минута Звездан Мисимович върна един гол за домакините, а в 80-а Графите направи мача интересен, след като намали на 2:3 от дузпа. До обрат обаче не се стигна и Байер се поздрави с победата.

Майнц 05 обърна Херта у дома от 0:1 до 2:1 и записа престижна победа над "старата дама".

Максимилиан Нику откри за тима от Берлин в 50-а минута, но Иванчич от дузпа в 80-а и Аристиде Банс в 85-а донесоха успеха на своите.

Ето и останалите резултати от кръга:

Фрайбург – Айнтрахт Франкфурт 0:2
Хофенхайм – Бохум 3:0
Нюрнберг – Борусия Мюнхенгладбах 1:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsenov
12.09.2009 18:36

тва ги чака вече отборите разгром а кат се оправят бомел и демикелис няма да има и почитното 1 давай Байерн