Тутоспорт: Юве привлича Марсиал

13:26
Тутоспорт: Юве привлича Марсиал

Ювентус ще се опита да привлече на всяка цена през лятото нападателя на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал. Според информации на близкия до клуба торински "Тутоспорт", треньорът на бианконерите Масимилиано Алегри иска на всяка цена французина за подсилване на атаката. 22-годишният футболист не успява да се пребори за титулярно място на "Олд Трафорд" и обмисля сериозно да напусне тима през летния трансферен прозорец.

Марсиал е трансферна цел на торинци от доста време насам, като Юве се опита да го привлече още преди няколко години в редиците си. Нападателят бе в радара на Старата госпожа през 2013 г., когато спортният директор на Юве Фабио Паратичи го бе забелязал в школата на Лион. В крайна сметка обаче Марсиал предпочете първо да премине в Монако, а след това през 2015 г. пое за 50 млн. евро към Юнайтед, превръщайки се в най скъпия тийнейджър по онова време. Сега обаче от обкръжението на французина има достатъчно сигнали, че той обмисля варианта да продължи кариерата си другаде. 

От Ювентус включиха в офанзивата и сънародника му Блез Матюиди, който да го изкуши да поеме към Апенините. Халфът на петлите в последните си медийни изяви не пропуска да наблегне колко е доволен и щастлив в отбора, царящата прекрасна атмосфера в него и работата с класен треньор в лицето на Масимилиано Алегри. 

Марсиал има договор с Юнайтед до 2019 година с опция за още една. Антони кара третия си сезон на "Олд Трафорд" и въпреки безспорната си класа не може да се утвърди като твърд титуляр. С идването през януари на Алексис Санчес конкуренцията в атаката става още по-сериозна, което може да накара младока да потърси друго развитие на кариерата си. 

Според "Тутоспорт", покрай лондонската визита на Ювентус за 1/8-финалния реванш срещу Тотнъм (2:1) в Шампионската лига представители на бианконерите са използвали пребиваването си в Англия, за да контактуват на място. Ръководствата на двата клуба са в добри отношения и ако от Юнайтед са склонни да се разделят с нападателя, то торинци ще са първата опция. Юве има интерес и към друг футболист на червените дяволи. Става въпрос за универсалния бек Матео Дармиан. Италианският национал е необходим на бианконерите, при положение че се оголва левия фланг на защитата. Ганаецът Квадво Асамоа се разбра да премине в Интер като свободен агент от лятото, а вероятността бразилският национал Алекс Сандро да бъде продаден е голяма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
31.03.2018 00:29

Време му беше да се махне от отбора който не му дава да е титуляр всеки мач, както трябва да бъде! Ако и Рашфорд му последва примера ще му сваля шапка!