Изхвърлиха президента на ПАОК от футбола за 3 години, тежки последствия и за клуба

15:20
Изхвърлиха президента на ПАОК от футбола за 3 години, тежки последствия и за клуба

Президентът на гръцкия клуб ПАОК Иван Савидис бе наказан с 3-годишна забрана да посещава футболни събития, след като нахлу въоръжен на терена по време на мача между ПАОК и АЕК и прекъсна двубоя.

По-рано този месец гръцката Суперлига бе временно прекратена заради грандиозния скандал, предизвикан от Савидис, който ще трябва да заплати и глоба от 100 хиляди евро заради скандалните си действия, обявиха днес от лигата. Тежки наказания има и за самия клуб, който е в оспорвана битка за титлата с АЕК и Олимпиакос - на ПАОК ще бъдат отнети три точки от актива, което означава, че тимът се смъква до трета позиция в класирането, а глобата за клуба е 63 хиляди евро.

Преди три дни стана ясно, че първенството в Гърция ще се поднови този уикенд, след близо триседмично прекъсване. Това се случва, след като всички клубове подписаха нови разпоредби, изготвени от правителството, в който е записано, че на отборите ще бъдат автоматично отнемани точки или ще бъдат изключвани от Суперлигата при тежки нарушения на реда.

Въпреки това, според медиите в Гърция, днес мониторинговата комисия от ФИФА е препоръчала незабавно да бъдат спрени правата на Гръцката футболна федерация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
31.03.2018 12:09

Явно е много важна новина щом я държите трети ден... :D