Ивайло Петев в центъра на огромен скандал в Кипър

15:47
Ивайло Петев в центъра на огромен скандал в Кипър

Тримата футболисти, които бяха обвинени от старши-треньора на Омония Никозия Ивайло Петев, че са играли съмнително в някои мачове, внесоха жалба срещу него в полицията. Новината съобщи телевизия "ANT1", цитирайки полицейски служител. Органите на реда в Кипър ще търсят и днес Петев, за да обясни думите си пред медиите в България.

Става дума за тримата португалски футболисти - Ренато Маграса, Алекс Соареш и Рафа Лопеш, като първият има и кипърски паспорт. Петев обясни, че ги е отстранил от отбора, но под натиск от страна на ръководството са били върнати. Бурята в клуба обаче няма изгледи да приключи, след като днес, по време на срещата си с президента, Петев е предоставил видеа, които иска да използва като доказателства за думите си.

Радио "Астра 92.8" пък съобщава, че не само въпросните трима са с подозрително поведение. Именно за да докаже наличието и на още такива хора, българинът е занесъл записите. Засегнатите футболисти са се обърнали за защита към Синдиката на играчите в Кипър, който им е гарантирал юридическа подкрепа. Самите те пък са потвърдили, че са готови на всякакво съдействие на полицията, за да изчистят имената си.

Както е известно, двукратният шампион на България с Лудогорец вече не е треньор на Омония Никозия. Специалистът напуска поста начело на кипърския гранд само три месеца след като пое детелините. Само допреди 30-ина дни нищо не вещаеше такава бърза и далеч не приятелска раздяла между двете страни. Това е второ уволнение за Петев в рамките на няколко месеца, след като през миналата година бе освободен от поста си в Дианмо Загреб. 42-годишният треньор е водил още Любимец, Лудогорец, АЕЛ Лимасол и националния отбор на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари