Ман Сити се приближи още повече до титлата (видео)

07:44
Ман Сити се приближи още повече до титлата (видео)

Манчестър Сити се приближи само на две победи от титлата в Англия, след като надигра тази вечер като гост Стоук Сити с 2:0 в двубой от 30-ия кръг. Така гражданите възстановиха аванса си от 16 точки пред Манчестър Юнайтед и при победи над Евертън и червените дяволи в следващите два кръга ще се поздравят с трета титла на Острова в историята си. В герой за Сити срещу грънчарите се превърна Давид Силва, който се разписа на два пъти.

Манчестър Сити установи контрол над играта още от първата минута и закономерно стигна до попадение. Това се случи в 10-ата минута, когато Габриел Жезус спечели топката в средата на терена, подаде към Рахийм Стърлинг на дясното крило, който напредна и намери Давид Силва пред вратата. Отблизо испанският национал не сгреши и откри.

След почивката доминацията на Сити продължи и гостите бързо стигнаха до втори гол, като негов автор отново стана Давид Силва, който много технично с левия крак с удар от въздуха прати топката в мрежата на вратаря Джак Бътланд.

В заключителните минути гражданите владееха повече топката и умело бранеха аванса си и в крайна сметка записаха победа номер 26 от началото на сезона и събраха 81 точки. Стоук Сити пък остана предпоследен с 27.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация