Буфон намекна, че е променил решението си за отказване

16:38
Буфон намекна, че е променил решението си за отказване

Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон, е взел решение дали да продължи бляскавата си кариера. Той обаче не разкри дългоочаквания отговора и заяви, че ще го каже когато му дойде времето. Очакваше се легендата да окачи ръкавиците след края на сезона, но в няколко интервюта заяви, че може да отложи пенсионирането си.


Ако това се случи, 40-годишният Буфон ще има по-периферна роля, тъй като ще отстъпи мястото си на Войсчех Шчесни, който също се представя превъзходно на вратата на "бианконерите".


"Сега трябва да направим едно нещо – да се съсредоточим върху края на сезона", заяви Буфон в обширно интервю пред "Tiki Taka".


"Мога да ви кажа, че съм много доволен от решението ни с клуба, но ще го обявим, когато дойде време. В настоящия момент трябва да сме фокусирани върху изявите ни на терена", каза още Буфон.


Легендата намекна, че ще приеме повиквателната на временния селекционер на Италия Луиджи ди Биаджо за контролите срещу Англия и Аржентина. "Това е чувство на отговорност и привързаност. Националният отбор се намира в деликатен момент и трябва да покажа лоялност. Опитните играчи могат да помогнат със съвет, да утешат", заяви стражът.


"Шчесни? С него сме добри приятели, прекарваме много време заедно. Иска да го наричаме Тек, за да ни улесни заради сложното си име. Всеки път, когато Тек пази, е главен герой. Спечели ни много важни точки, които ни позволяват да бъдем толкова близо до Наполи", сподели легендата на Ювентус.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация