Кафу: Неймар сам да реши за Реал Мадрид

11:53
Кафу: Неймар сам да реши за Реал Мадрид

Световният шампион с Бразилия Кафу посъветва звездата на ПСЖ Неймар да не се влияе от постоянните спекулации за негов трансфер в Реал Мадрид. Въпреки че напусна Барселона през изминалото лято за рекордните 222 милиона евро, в последните месеци бразилската суперзвезда е свързван непрекъснато с трансфер на "Сантяго Бернабеу".

"Това е решение, което той трябва да вземе. В тази ситуация не бих могъл да реша вместо него или да му дам съвет как да постъпи", заяви легендарният бранител по време на наградите Laureus Sports Awards в Монако.

"Той току-що напусна Барселона, за да премине в ПСЖ. Неймар е абсолютно наясно какво е значението му за световния футбол, но в крайна сметка решението си е негово. Понякога животът ни изправя пред трудни моменти. Единствено Неймар знае какво се случва в момента и кое ще е най-доброто за него – дали да остане в ПСЖ, или да премине в Реал Мадрид. Каквото и да бъде решението му обаче, то ще бъде уважено от футболния свят", коментира двукратният световен шампион със Селесао (1994, 2002).

"Елитните футболисти могат да играят навсякъде по света, без значение от първенството, защото тук говорим за професионализъм и отговорност. Ясно е, че Лига 1, първенство, което преди не беше чак толкова популярно, вече е много по-гледано и обсъждано, тъй като разполага с толкова голяма звезда като Неймар. Без съмнение неговата цел си остава спечелването на Шампионската лига – нещо, което на ПСЖ все още не се е отдало. С Неймар обаче може и да се случи", допълни още Кафу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация