Манчестър Сити разби Арсенал и грабна Купата на Лигата (видео)

20:25
Манчестър Сити разби Арсенал и грабна Купата на Лигата (видео)

Манчестър Сити спечели турнира за Купата на Лигата, след като победи Арсенал с 3:0 на стадион "Уембли". Серхио Агуеро откри резултата в 18-ата минута. Капитанът на "гражданите" Венсан Компани удвои в 58-ата, а Давид Силва оформи крайния резултат в 65-ата.


Сити започна по-добре, но първото положение създадоха "топчиите". В осмата минута Рамзи изведе Йозил отдясно, след което германецът потърси Обамеянг на далечната греда, но нападателят не успя да нанесе завършващ удар, като заслуга за това имаше и Уокър, който се намеси добре, а впоследствие Браво улови. В тази ситуация Оба бе в положение на засада, но страничният рефер на я маркира. Сити отговори веднага. Силва изведе Агуеро с много добър пас, но аржентинецът стреля встрани от вратата.

 

В 18-ата минута "гражданите" излязоха напред в резултата. Браво изпълни начален удар, след който прати топката дълбоко в половината на Арсенал. Мустафи позволи топката да го прехвърли и да стигне до Агуеро, който прехвърли технично излезлия напред Оспина. Аржентинецът леко подпря с рамо Мустафи в гръб, докато топката летеше към него, заради което "артилеристите" протестираха, че попадението трябва да бъде отменено. Това обаче не се случи, а и системата ВАР, която е налична за този двубой, също не бе използвана.


В 26-ата минута Монреал напусна с контузия, заменен от Коласинак.


Пет минути преди почивката Агуеро нахлу на скорост отляво, след което опита много технично отново да прехвърли Оспина от малък ъгъл. Аржентинецът успя и топката се насочи към далечната греда, където Косиелни опита да изчисти, но кълбото стигна от Де Бройне, чийто удар се оплете във външната страна на мрежата.


И второто полувреме започна с натиск на Манчестър Сити. В 48-ата минута Компани нанесе опасен удар след корнер пред вратата на Арсенал, топката рикошира в краката на Косиелни, след което премина встрани. Малко след това и Джосеп Гуардиола трябваше да направи принудителна смяна, след като Фернандиньо получи разтежение и бе заменен от Бернардо Силва.


В 54-ата минута Браво бе напът да сбърка фатално, след като излезе извън наказателното си поле, за да пресече едно дълго подаване към Обамеянг. Вратарят се размина с топката, но след това успя да застане между нея и нападателя, който го фаулира.


В 58-ата минута Сити удвои аванса си. Де Бройне изпълни корнер по земя, пращайки топката около границата на наказателното поле. Гюндоган опита изстрел, но Компани подложи крак и промени траекторията на топката, вкарвайки втори гол. Сане бе в положение на засада, но не влияеше пряко на ситуацията и попадението правилно бе зачетено.


В 65-ата минута Данило намери Давид Силва е наказателното поле. Испанецът се обърна много добре, с което остави бранителите зад себе си, и стреля в далечния ъгъл - 3:0. Така интригата бе напълно убита. В последните минути Сити не допусна изненади и след последния съдийски сигнал "небесносините" започнаха празненствата по повод първия трофей, който успяха да спечелят през настоящата кампания.


Арсенал: Оспина, Белерин, Косиелни, Мустафи, Чембърс (66'-Уелбек), Монреал (26'-Коласинак), Джака, Рамзи (73'-Иуоби), Уилшир, Йозил, Обамеянг


Манчестър Сити: Браво, Уокър, Компани, Отаменди, Данило, Фернандиньо (52'-Б. Силва), Д. Силва, Гюндоган, Де Бройне, Сане (77'-Жезус), Агуеро 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари