Луиджи ди Биаджо пое временно Италия

07:44
Луиджи ди Биаджо пое временно Италия

Селекционерът на младежкия национален отбор на Италия Луиджи ди Биаджо ще води и представителния тим, докато бъде назначен постоянен треньор, потвърдиха от местната футболна федерация.

Адзурите са без наставник, след като Джанпиеро Вентура бе освободен след провала в баражите за Мондиал 2018, след който Италия няма да участва на Световно първенство за първи път от 50 години насам. От федерацията все още не са се спрели на нов селекционер, а междувременно Ди Биаджо ще изпълнява тези функции. 46-годишният специалист стигна до полуфиналите на Европейското първенство за младежи миналата година, а сега ще води Италия в контролните срещи с Англия и Аржентина в края на март.

Специалистът ще води Италия в предстоящите две контроли с Аржентина и Англия през март, а след това ще стане ясно дали Ди Биаджо ще остане на поста. Новоизбраният вицепрезидент на италианската футболна федерация Алесандро Костакурта коментира ситуацията с избора на нов селекционер на Скуадра Адзура.

"Решихме да дадем шанс на Луиджи Ди Биаджо в предстоящите контроли с Аржентина и Англия през март. На този етап той може да бъде смятан за треньор на младежката формация, както и като временен такъв на първия ни отбор. Най-важното за нас сега са предстоящите контролни срещи, както и намирането на селекционер", заяви Костакурта.

Според анализатори Ди Биаджо е абсолютен аутсайдер за мястото, след като едни от най-спряганите имена за него са тези на Роберто Манчини, Клаудио Раниери, Антонио Конте, Карло Анчелоти и други.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
06.02.2018 21:28

Луиджи ди Биаджо! А не Баджо.... пишете футболни статии, а не познавате футбола, излагате се...