Чудесна новина за футбола под тепетата, реконструират стадион "Пловдив"

15:26
Чудесна новина за футбола под тепетата, реконструират стадион "Пловдив"

Полуразрушеният и недостроен стадион "Пловдив“ ще доживее своя нов живот. През тази година за най-големия и единствен двуетажен стадион в България, общината под тепетата е предвидила 600 000 лв. за основен ремонт, пише Glas.bg. Той е включен в разчета за финансиране на капиталовите разходи и фигурира като "Функция 07" в графата "Основен ремонт на дълготрайни материални активи".

Кметът Иван Тотев внесе и много важно уточнение за всичко, което ще се случи със спортното съоръжение: "Това не означава, че започваме веднага с ремонта. От тази сума 100 000 лв. са предвидени за изготвянето на проект колко и какво ще струва самият ремонт. Архитект Вальо Маринов вече работи в тази насока", каза градоначалникът.

Така едва след готовия проект на архитект Маринов ще стане ясно колко точно ще струва цялостният ремонт. С остатъка от сумата ако се прецени, че ще са достатъчни, може да се започнат ремонтни дейности още тази година. Предвижда се съоражението да може да приема дори мачове от Първа лига, ако някой от двата пловдивски тима – Ботев или Локомотив пожелае да го използва в бъдеще.

Първоначално предвидената сума за недовършения вече 28 години стадион е била над 1 милион лева. Сега обаче тя е точно 624 хиляди лева. 

Добри новини има и за Локомотив Пловдив. Концесиите на комплекса в "Лаута" и на терена за тренировъчна база в "Тракия" влезнаха в програмата за Общинските и спортни съоръжения в града. Тепърва обаче предстои работата по концесиите в комисиите, преди те да влезнат за гласуване в Общинския съвет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация