Два са вариантите за заместник на Зидан

15:06
Два са вариантите за заместник на Зидан

Реал Мадрид планира да излее 300 милиона за летни трансфери, за да тушира кризата на „Бернабеу", гръмнаха медиите в Испания. „Белия балет" не е правил бомбастична покупка от 2014 г. насам, когато за Хамес Родригес бяха платени 80 милиона евро. 

Според официалните данни за 2017 г. клубът има финансов излишък в размер на 178 милиона евро и няма да има проблем с изискванията на финансовия феърплей на УЕФА. Като основна трансферна цел на Реал е спряган Неймар и дори се говори, че за привличането му е постигната принципна договорка с ПСЖ. Ръководството на парижани е обещало да пусне бразилеца в Реал, при условие че френският клуб спечели Шампионската лига. Лично президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи се е ангажагирал с това пред Реал, твърди Goal.com. Сайтът добавя, че пред свои близки Неймар е доверил, че след края на сезона иска да се завърне в Испания. Другите опции за новата звездна реколта на „Бернабеу" са Еден Азар (Челси), Роберт Левандовски (Байерн), Хари Кейн (Тотнъм), Давид де Хеа (Манчестър Юн) и Алваро Одриосола (Реал Сосиедад). 

Същевременно Кралския клуб търси усилено и нов треньор. В Испания и Германия са категорични, че списъкът на президента Флорентино Перес е сведен до две имена - Юрген Клоп и Маурисио Почетино. И двамата обаче са ангажирани с дългосрочни договори. Клоп има контракт с Ливърпул до 2022 г., а Почетино е подписал с Тотнъм до 2021 г., но Перес е готов да плати неустойките им. Шансовете на настоящия треньор на Реал Зинедин Зидан да запази поста си минават през задължително спечелване на Шампионската лига, но и дори и това да се случи, оставането му в Мадрид пак няма да е сигурно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация