Турски гранд с готова оферта за Чорбаджийски

11:45
Турски гранд с готова оферта за Чорбаджийски

ЦСКА е получил оферта за централния защитник Божидар Чорбаджийски. Медии в Турция обявиха, че Трабзонспор е подновил интереса си кьм 22-годишния юноша на червените и е предложил 1,2 милиона евро за правата му. Според колегите в югоизточната ни съседка обаче от "Армията" са поискали 2 милиона и преговорите са влезли в застой. Информациите сочат още, че Чорбаджийски е представляван от сръбски мениджър, който работи за консултантската компания Stellar Group London. Припомняме, че през юли 2017 г. в турските медии се писа, че Трабзонспор следи бранителя, а сега очевидно е предприел и конкретни ходове за привличането му. В момента Чорбаджийски е на подготовка в Испания, като взе участие и в двете проверки през зимата - с Вихрен (2:0) и Дзянсу (8:0).

ЦСКА може да продаде защитника, но само при две условия. Първото е да получи по-висока сума от тази, която Трабзон предлага, и второто - да привлече бързо негов заместник. Възможно е да се стигне и до споразумение, при което Трабзон да плати накуп 1.2 милиона евро, ЦСКА да запази 20 % от правата на играча, а в контракта да има фиксирани бонуси. Както е известно, през лятото армейците отхвърлиха оферта от 700 000 евро от Трабзон за Антон Недялков, а преди месец го продадоха за 1 250 000 евро на Далас.

"Тема Спорт" пък вече съобщи, че армейците активно търсят централен защитник, което е сигнал, че трансфер на Чорбаджийски в този момент не е изключен. Поне засега ЦСКА не е постигнал окончателна договорка с друг бранител, поради което и не избър-зва с евентуална продажба на младока. Очаква се обаче армейците всеки момент да финализират привличането на поне един или двама нови футболисти.Чорбаджийски беше неизменен титуляр през миналия сезон, като записа 31 мача (2775 минути) и 3 гола в елита. В първите 10 мача от този шампионат той отново бе със статут на основен играч, преди да получи контузия, която позволи на Барт да го измести от състава. През този сезон Чорбаджийски е взел участие в 13 мача и е вкарал 2 гола. Така за последните сезон и половина той е записал 44 участия в Първа лига, в които се е разписал 5 пъти. От една година той е със статут на национал, като игра при победите над Холандия и Швеция на "Васил Левски".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация