Арсенал излъга Челси и е на финал за Купата на лигата (видео)

08:09
Арсенал излъга Челси и е на финал за Купата на лигата (видео)

Арсенал победи Челси с 2:1 в реванша от полуфиналите на турнира за Купата на Лигата в Англия и ще спори за трофея следващия месец с Манчестър Сити. Първият двубой на "Стамфорд Бридж" завърши 0:0 и всичко в този сблъсък се реши тази вечер на "Емирейтс".

Двубоят започна отлично за гостите, които откриха чрез Еден Азар още в 7-ата минута. Арсенал бързо върна попадението само пет минути по-късно, когато Рюдигер си отбеляза автогол. Пълният обрат стана факт в началото на втората част, когато Гранит Джака изведе Арсенал напред, а резултатът се запази до края и така "артилеристите" стигнаха до битката за трофея на 25 февруари на "Уембли". В 30-ата минута Антонио Конте извърши принудителна смяна, като пусна на мястото на контузения Вилиан Рос Баркли, за когото това беше дебют след трансфера му от Евертън за 15 милиона лири. В самия край на полувремето Арсенал беше много близо до пълен обрат, след като удар на Месут Йозил облиза гредата. В крайна сметка резултатът се запази, а показаното обещава интригуваща втора част.

Второто полувреме също започна динамично, като по-активни в началните минути бяха домакините. В 52-ата минута Еден Азар беше изведен отлично, но белгиецът падна без да има контакт между него и Шкодран Мустафи и можеше да бъде санкциониран за симулация. Секунди по-късно Азар отправи удар, но встрани от вратата.

В 60-ата минута Арсенал стигна до пълен обрат чрез Гранит Джака, който се разписа с удар от наказателното поле, след нова грешка на Рюдигер в отбрана, който отклони отправената от Алексанре Лаказет топка към Джака. Челси не се примири с резултата и търсеше изравнителен гол, който щеше да се окаже и победен, но "артилеристите" бяха много мотивирани да запазят преднината си и го постигнаха. Финалът за Купата на лигата може да се окаже спасителен за сезона на хората на Арсен Венгер, които загубиха шансове да се борят за титлата в Премиър лийг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация