Радванска детронира Конта в Сидни

11:52
Радванска детронира Конта в Сидни

Миналогодишната шампионка Джоана Конта отпадна още в първия кръг от надпреварата в Сидни, Австралия, след като допусна поражение с 3-6, 5-7 от Агнешка Радванска.

Британката не съумя да повтори постижението си от миналия сезон, където на финала постигна категорична победа именно срещу полякината.

Този път Радванска бе много по-стабилна на корта и след точно час и 50 минути игра съумя да вземе реванш от първата ракета на Великобритания.

"Много съм щастлива. Радвам се, че показах добра игра преди началото на Аустрелиън Оупън. Двубоят бе на приливи и отливи, но съм щастлива, че съумях да спечеля в два сета. Миналата година нещата не завършиха по начина, по който исках, но аз не искам да се връщам назад. Надявам се, че тази година ще бъде много по-успешна за мен", заяви Радванска, която на този етап се намира на 28-ма позиция в световната ранглиста. Съперничка на Агнешка в следващия кръг ще бъде американката Катрин Белис.

В друг мач Доминика Цибулкова записа чиста победа с 6-4, 6-4 над рускинята Елена Веснина. В следващия кръг словашката тенисистка ще се изправи срещу победителката от двубоя между Анжелик Кербер и Винъс Уилямс, който предстои да се изиграе по-късно днес.

За следващата фаза в Сидни се класира и чешката тениситка Барбора Стрицова, побеждавайки с 2-0 сета Елена Макарова (Русия). Напред продължава и представителката на домакините Саманта Стоусър, която постигна трудна победа с 2-1 сета над Карина Витхьофт (Германия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация