Марчо Дафчев: В България няма фаворити срещу Левски

11:41
Марчо Дафчев: В България няма фаворити срещу Левски
Един от любимците на феновете на Локомотив София Марчо Дафчев се завърна в повече от подходящ момент за клуба. Всъщност халфът тренира с "железничарите" вече близо месец, но от вчера вече е уреден и с картотека и ще е на линия за предстоящото дерби с Левски. С пловдивчанина разговаряме не само за важния двубой в събота, но и за цялостното развитие на кариерата му, след като напусна Азербайджан. Преди няколко години Дафчев бе спряган за трансфер и на "Герена", което го прави още по-интересен събеседник.

НЕФТЧИ
В крайна сметка се разделихме като приятели. Причината за това бе, че след неуспешния сезон, който направихме, искаха да намалят бюджета. Започнаха разговори с отделните играчи за намаляването на заплатите. Казаха ми, че искат да преговарят и с мен и поканиха агента ми Саша Вукоевич в Азербайджан. С него не бяхме съгласни да променяме условията. Имах перфектен договор и ако исках, можех да остана. В крайна сметка със Саша се разбрахме за компромисен вариант, при който да разтрогна договора си. За това получих нормална за мен и поносима за клуба компенсация. На 31 години съм и не исках да оставам там и да се стига до поредица от глоби, трениране с дублиращия отбор и т.н. Намекнаха ми, че ако не приема, няма да разчитат на мен и ще прибегнат до тези методи. С този договор нямаше как да не си получа парите за още две години, но все пак щях да загубя във футболно отношение, а все още ми се играе на високо ниво.

ЗАВРЪЩАНЕТО

Още след като стана ясно какви са намеренията на Нефтчи със заплатите, осъществихме контакт с Локомотив и се разбрахме. Това беше моето желание и то се осъществи. Сега вече и жълтата ми карта пристигна, а мисля, че и картотеката вече е факт. Търся си жилище в София и отново се концентрирам върху изявите си с червено-черната фланелка. Няма проблеми с адаптацията - все пак от 1998 година съм част от този клуб независимо от прекъсванията. Знаем се с почти всички. Изобщо не съм и търсил контакти с други отбори, желанието ми бе пак да играя за Локо и съм щастлив, че се изпълни.

ФОРМАТА
Аз самият съм доста критичен и знам, че ми трябва още малко време, за да наваксам най-вече в игрово отношение. Може би няма да мога да изкарам цял мач в събота. Евентуално обаче ще се включа по-късно, за да помогна на съотборниците си. Желанието от моя страна е налице, а към момента съм здрав. Другото мисля, че ще се нареди. Постепенно ще вляза в ритъм и ще се боря за титулярно място. Наясно съм, че то няма да ми бъде дадено за минали заслуги.

МАЧЪТ С ЛЕВСКИ
Нормално е настроението в отбора да е по-особено преди този мач. В последно време Локомотив не играе блестящо, но е напълно по-силите си да изиграем един добър мач. Със сигурност ще се получи добро дерби. Срещу силните се играе по-силно. Левски е отбор, който позволява да се играе добър футбол, на хубав стадион, а ние има какво да покажем. В последно време традицията е на наша страна. Преди да отида в Азербайджан, записахме една победа, а те вече са три за четири мача, ако не се лъжа. Преди това пък дълго време ние не бяхме побеждавали. Знаем обаче, че сега ще ни бъде много трудно и изобщо не си правим някакви илюзии. Аз лично смятам, че в България няма отбор, който може да се счита за фаворит срещу Левски.

ТРЕНЬОРЪТ ОКУКА
Предполагам, че от ръководството са се допитали до него, преди да се разберем. Не мога да коментирам информациите, че той ме е харесал и е настоял за идването ми в отбора. Аз ще се опитам да оправдая доверието и да помогна на отбора да изпълни целите си. В Локомотив според мен има много добри футболисти. Въпросът е кога ще достигнем оптималното си състояние. Ако сме във форма, можем да постигнем много. Не мога да коментирам дали сега отборът е по-силен от онзи, който оставих преди две години. Дано бъдем най-силни в предстоящите мачове. Хубаво ще е да играем заедно с голаджия като Мартин Камбуров. Нито един от нас обаче не може да направи нищо сам. Всички трябва да работим и да си помагаме на терена, за да дойдат по-добри игри и най-вече резултатите, които искаме.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация