Чудесно начало на 2018 година за Григор Димитров

12:27
Чудесно начало на 2018 година за Григор Димитров

Григор Димитров започна с победа 2018 година. Световният №3 на сингъл стартира новия сезон с успех на двойки на турнира на твърда настилка в Бризбън (Авл). Българинът си партнира с Райън Харисън, като двамата надиграха местната легенда и бивш №1 в света Лейтън Хюит и Джордан Томпсън с 6:3, 1:6 10:5 за малко повече от час на корта.


Мачът започна отлично за българо-американския дует, който спечели откриващия гейм, а след това направи пробив за 2:0, който затвърди в следващия гейм. Хюит и Томпсън намалиха на 1:3, след като спасиха точка за нов пробив, но до края на тази първа част така и не успяха да намерят ключа към подаването на съперниците си. При 5:3 Димитров сервираше за спечелване на сета и отборът му бързо поведе с 40-15. В този момент Райън Харисън заби страхотно воле и така двамата с Григор го затвориха - 6:3.


В началото на втората част българинът и американецът бяха изправени през възможността да загубят подаването си след двойна грешка на Димитров във втория гейм при резултат 15-30. Те обаче неутрализираха аванса на домакините и изравниха геймовете за 1:1. Възходът в играта на домакините обаче продължи и те все пак стигнаха до пробив за 3:1. Последва още един пробив от тяхна страна и впоследствие успех с 6:1 във втория сет.


В шампионския тайбрек Григор Димитров и Райън Харисън отново заиграха уверено и стабилно и без проблеми се поздравиха с крайната победа. Те поведоха с 9:3, след което Хюит и Томпсън спасиха два мачбола, но американецът сложи точка на спора от третия опит. Така двамата с хасковлията се класираха за четвъртфиналите, където отново ще се изправят срещу австралийци - Ник Кирьос и Мат Рийд, които победиха трудно с 4:6, 6:1, 10:7 поставените под номер 4 в схемата Маркъс Дениъл (Нова Зеландия) и Доминик Инглът (Великобритания).


По-късно днес най-добрият български тенисист ще научи първия си съперник на сингъл. Шампионът от миналата година Григор Димитров е водач в основната схема и в четвъртък ще играе с победителя от мача между участващия с “уайлд кард” австралиец Джон Милман и квалификанта Питър Полански.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация