Ван Дийк: Искам да помогна на Ливърпул да постигне нещо специално

11:01
Ван Дийк: Искам да помогна  на Ливърпул да постигне нещо специално

Новото попълнение на Ливърпул Върджил ван Дайк не скри вълнението си от трансфера си на „Анфийлд“. След продължилата няколко месеца сага около бъдещето на 26-годишния футболист, вчера Ливърпул и Саутхямптън стигнаха до споразумение, като според The Telegraph мърсисайдци ще платят на „светците“ рекордните за бранител 75 млн. паунда. Досега най-скъпият защитник бе Бенжамен Менди, който през изминалото лято премина в Манчестър Сити от Монако за 52 млн. паунда.

Чувствам се щастлив и горд, че ще бъде футболист на Ливърпул. Това е страхотен ден за мен и моето семейство, тъй като ще стана част от един от най-големите клубове в света. Нямам търпение да облека прословутата червена фланелка пред трибуната „Коп“ и във всеки мач да давам всичко от себе си, за да помогна на този велик клуб да постигне нещо специално в следващите години“, написа Ван Дайк в социалните мрежи. 

Холандецът ще стане играч на Ливърпул официално на 1 януари, когато отваря и зимния трансферен прозорец.

Централният бранител не пропусна да благодари и на бившия си клуб за предоставената му възможност да играе в Премиършип.

„Искам да използвам възможността да благодаря на Лес Рийд (б.р. - шефът на Саутхямптън), ръководството, мениджъра, футболистите, феновете и всички останали в Саутхамптън. Винаги ще съм задължен на клуба за предоставената възможност да играя във Висшата лига и независимо от трудностите през последните месеци аз изцяло се насладих на времето ми при “светците”, където намерих приятели за цял живот“, допълни още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация