10 от Лестър удариха Юнайтед в последната минута (видео)

10:11
10 от Лестър удариха Юнайтед в последната минута (видео)

Отборът на Лестър стигна до изключително драматично равенство 2:2 при домакинството си на Манчестър Юнайтед. Двата отбора предложиха истинско зрелище на стадион „Кинг Пауър“ в мач от 19-ия кръг на Висшата лига, но в крайна сметка така и не съумяха да излъчат победител. „Лисиците“ играха с човек по-малко от 73-та минута, когато влезлият като резерва Даниел Амарти си изкара глупав втори жълт картон.

Домакините поведоха изненадващо в резултата в 26-та минута, след като „червените дяволи“ пропуснаха на няколко пъти да се разпишат във вратата на Шмайхел. Точен за „лисиците“ бе звездата на отбора Джейми Варди, който реализира своето 50-то попадения във Висшата лига с екипа на Лестър.

Пет минути преди почивката играчите на Жозе Моуриньо изравниха резултата, а автор на попадението бе Хуан Мата. В 60-та минута отново испанецът бе точен за „червените дяволи“, след като изпълни по неспасяем начин пряк свободен удар от границата на наказателното поле.

Впоследствие Юнайтед продължи да контролира ситуацията на терена, но „червените дяволи“ допуснаха куп пропуски, които им костваха победата. По всичко личеше, че футболистите на Моуриньо ще си тръгнат с трите точки от „Кинг Пауър“, особено след като домакините останаха с човек по-малко на терена. Съставът на Клод Пюел игра близо 20 минути с 10 души, но въпреки това показа характер и съумя заслужено да стигне до точката в срещата. В герой за „лисиците“ се превърна Хари Макгуайър, който реализира ценното попадение в четвъртата и последна минута на даденото от съдията продължение.

След равенството Манчестър Юнайтед остава на втората позиция в класирането, но вече изостава с цели 13 точки от лидера Манчестър Сити. Лестър заема осмото място в таблицата с 27 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация