Даниел Боримиров остава в Левски

11:44
Даниел Боримиров остава в Левски

Даниел Боримиров остава в Левски. Той ще продължи да оглавява детско-юношеската школа на сините. До средата на месец ноември Боримиров бе спортен директор на Левски. Тогава обаче от клуба обявиха, че тази длъжност се закрива от началото на 2018 година, а функциите на бившия капитан на сините бяха прехвърлени на Асен Букарев, който бе направен мениджър и координатор по спортно-техническите въпроси. След тази рокада Боримиров заяви, че може да си тръгне от "Герена". И поясни, че за да остане, ще изиска от собственика да бъдат отпуснати повече пари за детско-юношеската школа. Той получи подкрепа и от фенове, които по време на домакинските мачове с плакат го призоваваха да продължи начело на ДЮШ. 

След доста срещи с Русев Боримиров, който е и едър акционер в клуба, се е съгласил да продължи работата си. Целта пред него е да направи школата на Левски най-добрата в България. Той е помолил да бъдат направени подобрения в инфраструктурата на "Герена", за да могат децата да получат по-хубави условия за развитие. 

"Моето бъдеще е свързано с Левски. Оставам като директор на детско-юношеската школа на клуба. Имах много разговори в периода. Благодарение на треньорите в школата и отделни хора, които ми вярват, подкрепиха и увериха, че трябва да остана в ДЮШ, взех това решение. Собствениците трябва да разберат, че ако не се инвестира в школата и за изграждането на терени, ще ни бият всякакви държави", каза Боримиров пред Канал 3. 

Той коментира и жребия за Купата на България. Той отреди на полуфиналите сините да се изправят срещу ЦСКА. Така на пролет ще има 5 дербита с червените. 

" Левски щом иска и си е поставил за цел да спечели Купата на България, трябва да победи всички отбори. По-добре е да играеш срещу съперника на полуфинала в два мача, отколкото да достигнеш финал и там всичко да се решава в един двубой. Защото сега, ако направиш грешка в първата среща, в реванша може да я поправиш. На финала такава възможност нямаш", завърши Боримиров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари