Сър Боби Чарлтън: Музеят на футбола трябва да остане в Престън

16:18
Сър Боби Чарлтън: Музеят на футбола трябва да остане в Престън
Опитът на Престън да спре преместването на Музея на футбола в Манчестър получи неочаквана подкрепа от легендата на Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън.

Както е известно, музеят е на път да се премести вград Манчестър, заради слабия интерес в Престън. Независимо от това сър Боби Чарлтън, който е президент на музея е доволен от настоящата му локация.

"Мисля, че Престън е добро място. Близо е до магистралата и лесно се стига до там. Знам, че не е на най-популярното място като Лондон, Манчестър и Бирмингам, но това е чудесен музей. Понякога отивам там и оставам с часове", заяви сър Боби.

Легендарният футболист, който е играл и тренирал в Престън през 70\'те допълни:

"Ако се премести в Манчестър, трябва наистина да има добра причина за това."

Музеят, който отвори врати през 2001 година е дом на най-добрите футболни колекции в света, включително и колекцията на ФИФА. През декември 2008 година имаше остра вълна на недоволство, след като председателят на футболната лига Лорд Браян Махини предложи мястото да се премести в Лондон. Музеят привлича по около 100,000 посетители годишно, но според шефовете в Манчестър те биха могли да се увеличат на 400,000.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация