Салах пак се развихри, Ливърпул писа тройка на Стоук Сити (видео)

00:04
Салах пак се развихри, Ливърпул писа тройка на Стоук Сити (видео)

Тимът на Стоук Сити загуби от Ливърпул с 0:3 на "Bet365 Стейдиъм" в двубой от 14-ия кръг на Премиър лийг. Садио Мане даде преднина на гостите в 17-ата минута. Мохамед Салах удвои в 77-ата, а шест минути след това отново египтянинът оформи класиката.

 

Двубоят започна с леко предимство на гостите, които поведода в 17-ата минута. Джо Гомес центрира отдясно, от самата аутлиния, като домакините претендираха, че топката е напуснала терена. Такъв сигнал обаче не последва и бранителят центрира към Соланке, който намери добре Мане. Сенегалецът прехвърли Лий Грант, който докосна топката, но тя влезе във вратата му - 0:1.

 

Окслейд-Чембърлейн и Соланке пропуснаха още две нелоши възможности за мърсисайдци. В 40-ата минута пък Симон Миньоле, който бе с капитанската лента, бе близо до това да провали за пореден път отбора си, след като излезе извън наказателното си поле и препъна излизащия сам срещу него Диуф. Стражът на Ливърпул спокойно можеше да получи червен картон в тази ситуация, но се размина само с жълт. Домакините пък не успяха да извлекат никакви ползи от пряк свободния удар.

Минута преди почивката Садио Мане пропусна да удвои. Сенегалецът излезе очи в очи с Грант, но ударът му срещна лявата греда.


В началото на втората част Джо Алън стреля от чиста позиция встрани от вратата, пропилявайки чудесна възможност за изравнително попадение. В 53-ата минута Окслейд-Чембърлейн направи много добър пробив по левия фланг, но Фимрино не успя да засече подаването му.


В 68-ата минута на сцената се появи Мохамед Салах, който реши всичко в полза на Ливърпул. Египтянинът направи 0:2 в 77-ата минута, когато засече от въздуха много добро центриране на Мане.

 

Шест минути след това лидерът при голмайсторите в Премиър лийг оформи класиката, след като се възползва от груба грешка в отбраната на Стоук и излезе сам срещу Грант. Вратарят излезе напред, но Салах стреля под плонжа му. Това бе 17-и негов гол от началото на сезона.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация