Челси прекърши икономично крилата на "лебедите" (видео)

00:00
Челси прекърши икономично крилата на "лебедите" (видео)

Отборът на Челси победи само с 1:0 Суонзи в двубой от междинния 14-и кръг на Премиър лийг и остана на третото място в класирането. Гола реализира Антонио Рюдигер в 55-ата минута с глава, а многото пропуски попречиха на тима от Западен Лондон да постигне по-изразителен успех. Победата е пета за Челси в последните 6 мача.

 

Началните минути бяха изцяло за Челси. "Сините" играеха с настроение и с лекота стигаха до наказателното поле. Два пъти футболистите на Конте имаха претенции за дузпа, като в първия случай те бяха неоснователни, но малко по-късно Майк ван дер Хоорн сериозно задържа Мората и реферът Нийл Суорбрик нямаше да сгреши, ако бе посочил бялата точка.


Вилиан беше много деен и всяка акция на Челси минаваше през него. В 11-ата минута бразилецът центрира от фаул, а топката мина съвсем близо до гредата. Лукаш Фабиански беше под постоянно напрежение и се прояви с великолепни намеси до средата на полувремето, като се справи с изстрели на Микел Алонсо и Мората. Педро също можеше да открие резултата, но прати топката в аут от границата на наказателното поле.


Суонзи без никакви скрупули прие играта изцяло в своята половина и не поглеждаше напред. Домакините обаче така и не успяваха да поведат, а това изнерви Конте. Малко преди почивката италианецът бурно оспори решението на Суорбрик да даде аут, вместо корнер, и реферът го изгони.


Многото сбъркани подавания на Ренато Санчес принудиха Клемънт да го смени още на полувремето и да пусне Лирой Фер. Суонзи все така се бранеше, но беше ясно, че едва ли ще удържи да не допусне гол през целия мач. В 53-ата Педро стреля отблизо над вратата, но в 55-ата нямаше кой да попречи на Рюдигер да зарадва "Стамфорд Бридж". Германският национал се разписа с глава, възползвайки се от щастлив рикошет в играч на Суонзи след силен удар на Канте.


Малко след попадението Алваро Мората се озова сам срещу Фабиански, но дори не уцели вратата. Челси се дръпна по-назад, а Суонзи видимо показа, че няма да се примири с този резултат и ще потърси изравняването. Лансини отправи мощен удар, отразен от Джордан Пикфорд, а после и гредата помогна на Евертън след изстрел на Аарън Кресуел.


Цяло чудо беше, че Челси не суъмя да реши всичко с втори гол. Положения не липсваха, но нито Маркос Алонсо, нито Мората се възползваха от тях. "Сините" обаче уверено контролираха случващото се на терена и в последните минути не позволиха на Суонзи да създаде напрегнати ситуации пред Куртоа.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация