Барселона мачка с 5:0 на 118-я си рожден ден (видео)

23:38
Барселона мачка с 5:0 на 118-я си рожден ден (видео)

Барселона с лекота преодоля първото си препятствие в турнира за Купата на Краля. На 118-ия си рожден ден каталунците отстраниха третодизивионния Мурсия на фаза 1/16-финал с общ резултат 8:0. Тази вечер момчетата на Ернесто Валверде спечелиха с категоричното 5:0 на "Камп Ноу" след петима различни голмайстори: Пако Алкасер (16), Жерард Пике (56), Алейш Видал (60), Денис Суарес (73) и Арнаис (79).

 

Ернесто Валверде подреди състав с много резерви, в който личи името на ключовата фигура Жерард Пике. Алейш Видал, Пако Алкасер и Жерард Деулофеу поведоха "синьо-червената" атака.


Срещата започна с очакван домакински натиск. "Лос кулес" плетяха подавания пред наказателното поле на Алехандро Санто и постепенно затягаха обръча. В седмата минута "лос блаугранас" развиха чудесна акция отляво, която завърши с блокиран удар на Денис Суарес от 15-ия метър.

 

В 16-ата каталунците откриха резултата. Деулофеу и Видал разиграха в наказателното поле, защитник изчисти, но на главата на Алкасер, който отбеляза с лекота. В 19-ата барселонският тим пропусна да удвои преднината си. Деулофеу не уцели добре топката, когато вратата пред него беше празна. След попадението темпото поспадна, топката се движеше в половината на мурсианския тим, но без особена острота.

 

През второто полувреме Барса продължи да мачка своя съперник. В 56-ата Пике удвои с крак след подаване на Алейд Видал. Номер 3 се беше включил в атака, овладя с гръб към вратата и разигра с Видал за 2:0. В 60-ата и самият Видал опъна мрежата. Играещият като дясно крило днес футболист се разписа с глава от точката от девет метра след центриране на Нелсон Семедо. В 68-ата Видал центрира пред малкото наказателно поле към Арнаис, чийто удар беше блокиран.

 

Головият рецитал на каталунците продължи. В 73-ата появилият се след почивката Сержи Роберто изведе по брилянтен начин Денис Суарес, който технично прати топката по диагонала. В 79-ата и младокът Арнаис се разписа след кинжален изстрел към левия ъгъл на вратаря - 5:0. В 82-ата Деулофеу си поведе топката прекалено дълго иначе това почти сигурно щеше да е нов гол.

 

Жребият за 1/8-финалите е във вторник и в него всеки може да се падне срещу всеки.

 

БАРСЕЛОНА - МУРСИЯ - 5:0


1:0 Алкасер (19)
2:0 Пике (56)
3:0 Видал (60)
4:0 Денис Суарес (73)
5:0 Арнаис (79)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация