Станислав Ангелов: Мачът с Италия е финал за нас

11:58
Станислав Ангелов: Мачът с Италия е финал за нас
През последните години Станислав Ангелов стана един от основните играчи в националния отбор. Основаната причина за това е не само постоянството му, но и неговата универсалност. Именно заради това селекционерът на "А" тима Станимир Стоилов, който наложи Ангелов в Левски, разчита толкова много на играча на Енерги Котбус. За държавния тим Пелето е играл на няколко позиции – десен защитник, ляв защитник, дефанзивен халф, срещу Черна гора и като централен бранител. Именно такава ще бъде неговата роля и в мача на годината срещу Италия. Преди заминаването на националния ни тим Станислав Ангелов отдели внимание на медиите. Ето какво каза играчът, обобщено от "Меридиан мач".

- Станиславе, преди заминаването за Италия сте в много добро настроение? Ще се върнете ли в такова?

- Дано. Ясно е, че отиваме за трите точки, дали ще ги вземем, вече е друг въпрос.

- Един от най-силните защитници на световните шампиони – Джорджо Киелини, заяви, че мачът с България е като финал...

- Така е. Срещата с Италия е финал за нас. То като цяло всеки мач от квалификациите бе финал за нас, защото не стартирахме по най-добрия начин. Ние не сме някаква световна сила, за да не подхождаме сериозно към мача със световните шампиони. Знаем, че ни чака много тежък двубой. Те също се нуждаят от победа, за да си гарантират участие на мондиала в ЮАР. Ние обаче искаме същото. В двубоя в Торино ще се види къде точно се намира българският футбол.

- Могат ли италианците да ни подценят?


- Надявам се. Ако го направят, ще бъде добре за нас. Все пак в техния отбор е пълно с опитни играчи, които са играли в много, ама много важни мачове. Ние обаче се надяваме да ни подценят.

- Това, че в Италия и Ейре ни отписват, добре ли е за нас?


- Те ни отписват предвид ситуацията, в която се намираме, за която сами сме си виновни. Просто няма как да е. Ако бяхме първи в групата, никой нямаше да ни отписва.

- Знаеш ли на какъв пост ще играеш срещу Италия?


- За мен е важно да съм полезен на отбора. Къде ще играя, дали изобщо ще играя, преценява само и единствено националният селекционер Станимир Стоилов.

- Едно голямо надлъгване ли ще е двубоят в Торино?

- Общо взето, според мен мачът ще бъде много труден, тежък. Няма да има кой знае колко голови положения. Важното обаче е да реализираме нашите.

- След двубоя с Черна гора се заговори за напрежение в съблекалнята заради слабата игра на Кирик Котев. Има ли нещо такова?

- Пълни глупости. Кирил Котев е наш колега и ние го уважаваме.

- Наясно ли сте, че с играта от първото полувреме срещу Черна гора нямаме шанс в Италия?

- Мач с мач не си прилича. В срещата в Торино зарядът ще е друг. Тук става въпрос за различен мач. Надявам се, че треньорът ще отбележи слабите наши страни, ще подчертае силните. Ще каже на какво да наблегнем и от какво да се пазим. Ние трябва да изпълняваме и дай Боже да се поздравим с успеха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_krika
09.09.2009 12:44

Ужасно много си прав.Дано довечера разплачете от радост цяла една нация.Надявам се довечера да се напия от кеф.Стискам палци и УСПЕХ.