Юве едва успя да надвие последния в Серия А (видео)

18:18
Юве едва успя да надвие последния в Серия А (видео)

Ювентус постигна трудна победа с 2:1 над новака Беневенто в среща от 12-ия кръг на Серия "А", играна на "Алианц Стейдиъм".


Мачът очаквано започна домакински натиск и в 7-ата минута Гонсало Игуаин и Алекс Сандро си смениха ролите. Ел Пипита центрира на далечната греда, където бразилецът дебнеше, но топката беше избита в корнер. Последва пас по земя пред наказателното поле, откъдето Клаудио Маркизио засече с външен фалц, но в аут. След четвърт час игра Сандро проби по фланга, центрира и вратарят Алберто Бриньоли едва не си заби автогол. Той беше излязъл леко напред, боксира и кълбото се отби в напречната греда.


120 секунди по-късно отново левият защитник беше под светлината на прожекторите. Сандро отправи бомбен изстрел, който се отби в сглобката на вратата. В средата на полувремето Беневенто изненадващо поведе с гол на Амато Чичирети. Той изпълни перфектен фаул, с който матира Войсчех Счесни и откри резултата за 1:0! В 27-ата минута Хуан Куадрадо беше близо до изравняване, но ударът му беше блокиран от защитник.


След половин час игра отново колумбиецът се отскубна и стреля от непосредствена близост, но над напречния стълб. В 35-ата минута Юве не вкара като по чудо. Пауло Дибала получи пас пред пеналта, със страхотен финт излъга бранител и излезе на чиста позиция, но Бриньоли демонстрира отличен рефлекс и изби. После шампионите буквално натикаха гостите в наказателното им поле и в 40-ата минута Игуаин върна към точката за дузпата, откъдето Дибала засече акробатично, но в аут.


Секунди по-късно шут на Ел Пипита от същата позиция беше блокиран от няколко бранители на Бенвенто, които саможертвено се метнаха на пътя на кълбото, а до края на полувремето Дибала нацели стената от фаул на удобна позиция, след това вратарят улови нов негов изстрел от статично положение.


Втората част започна с атаки на Юве и в 47-ата минута торинци стигнаха до фаул фронтално срещу вратата. Изненадващо Игуаин шутира, но покрай целта. 10 минути по-късно домакините най-накрая изравниха. Матиа Де Шилио центрира на далечната греда, там Матюиди свали с глава към Игуаин, който с красив ножичен удар най-накрая преодоля Бриньоли за 1:1! След час игра Юве можеше да направи пълен обрат, но вратаря на гостите последователно спаси шутове на Куадрадо и Игуаин. По-късно Матюиди засече с глава, но в аут.


В 66-ата минута логичното се случи и "бианконерите" поведоха. Сандро центрира на далечната греда, Куадрадо беше изпуснат и с глава направи пълен обрат в мача – 2:1! До края не падна нов гол и шампионите спечелиха напълно заслужено.

 

ЮвентусБеневенто 2:1


0:1 Чичирети (20)
1:1 Игуаин (57)
2:1 Куадрадо (66)


Ювентус: Счесни, Сандро, Киелини, Ругани, Де Шилио, Матюиди, Маркизио, Коста (78-Манджукич), Куадрадо (81-Бернардески), Дибала (87-Бентанкур), Игуаин
Треньор: Макс Алегри


Беневенто: Бриньоли, Антей, Джимсити, Венути, Ди Чиара, Виола, Каталди (88-Париджини), Чибса, Лазаар (61-Ломбарди), Чичирети, Арментерос (71-Кода)
Треньор: Роберто Де Зерби

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация