Етър се върна на победния път (видео)

16:51
Етър се върна на победния път (видео)

Етър се върна на победния път със заслужено 2:0 над Витоша, като имаше превес през целия мач и можеше да вкара още голове. Станислав Генчев остави на пейката Иван Стоянов, Апостолов и Сърмов, а заложи на Иван Петков в атака заедно с Бадара, както и на Н. Колев и Ивайлов в халфовата линия.

Домакините започнаха напористо и още в 11-ата минута след центриране на Димо Атанасов отляво Петков с глава намери Яни Пехливанов, който стреля до гредата. В 14-ата минута Александров бе изведен отдясно и потърси пред вратата Петков, като Гьонов отклони топката с ръка, но дузпа не последва. Александров бе най-активният играч на терена. В 21-ата минута той откри резултата със страхотен удар от въздуха – 1:0. Атаките на болярите продължиха и след центриране на Бадара Иван Петков можеше да удвои.

Етър усили натиска през втората част и в 49-ата минута след центриране на Пехливанов отляво Бадара бе изпреварен пред вратата. Нов пас на откъсналия се Бадара в 51-ата минута намери Петков, който прати топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено поради засада. В тези минути гостите само се отбраняваха, като страхотно меле пред вратата им в 53-ата минута донесе удари на Руменов и Александров, но без успех.

Виолетовите имаха нови претенции към рефера в 53-ата минута, когато Алиуне Бадара навлезе отляво в наказателното поле и падналият Йордан Върбанов също спря топката в ръка, но за втори път Владимир Вълков прецени, че няма основания за дузпа. С много желание игра и Никола Колев, който в 58-ата минута отправи удар, уловен от Михаил Иванов.

Витоша пренесе играта напред, но единствената опасната ситуация бе в 68-ата минута, когато Пол Отофе нахлу срещу вратата, но топката бе избита. Реферът Владимир Вълков отсъди куп обратни фаулове, което вбеси публиката по трибуните. Всичко се реши в 71-ата минута, когато Алиуне Бадара се измъкна от защитата, напредна, елиминира и вратаря и удвои резултата. До края етърци парираха атаките на гостите и търсеха трети гол, като в 88-ата минута хубава комбинация бе завършена с удар на Апостолов. След последния сигнал публиката изпрати с аплодисменти виолетовите и с освирквания съдийската бригада.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация