Муту моли Челси и ФИФА: Нека да се занимавам с наркомани

16:54
Муту моли Челси и ФИФА: Нека да се занимавам с наркомани
Румънската звезда на Фиорентина Адриан Мути разпространи отворено писмо до ФИФА и Челси с молба неговата глоба от 14.6 милиона паунда да бъде трансформирана в работа за редица благотворителни организации, които се занимават с млади хора, зависими от наркотиците.

Нападателят бе уволнен от Челси през 2004 година, след като бе хванат в употреба на кокаин. Той след това бе осъден да плати огромната сума на английския тим като компенсация за "пропуснати ползи". Писмото, което Муту израти чрез италианската агенция "АНСА" гласи:

"Аз не мога да платя такава сума и нито един човек в моето положения няма как да направи това, ако гледаме реалистично на нещата. Тук не става въпрос за някакви намерения, а за рационални и естествени принципи на невъзможност. Съжалявам за това, което се случи в Челси и аз нося тази разочарованост със себе си през годините. Аз смятам, че най-правилният начин да решим този въпрос, който да удовлетворява всички страни, би бил този: Аз ще се обвържа със значителна благотворителност във Флоренция или друг италиански град, което да помага на младите, които са зависими от наркотици. Освен това ще се занимавам с благотворителност, посочена от Челси и такава в моята родина Румъния. Не искам да правя благотворителност просто ей така, а за да покажа заедно с Челси, че нашият свят трябва да разбере международната и социална важност на спорта. Футболът може да преодолее конфликтите за да помогне на страдащите млади хора, които са направили грешки в своя живот. Понякога те могат да бъдат окуражени от различни аспекти на живота, като например светът на футбола. Аз искам да покажа на тези млади хора, че те не бива да допускат да бъдат разрушени, а да се върнат към истинските ценности в живота."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RangerSS
08.09.2009 16:56

Имаме си доста добра поговорка за такъв случай:"Да са обърне колата пътища 'ного".