Рома разби Челси на "Олимпико" и излезе начело (видео)

23:36
Рома разби Челси на "Олимпико" и излезе начело (видео)

Отборът на Рома нанесе тежко поражение на Челси в спора за първото място в група "С" на Шампионската лига. След равенството 3:3 на "Стамфорд Бридж" преди две седмици, тази вечер римските вълци надиграха съперниците си с 3:0 и поведоха еднолично в класирането.

Двубоят на "Олимпико" започна отлично за домакините и те поведоха в резултата още преди да е изтекла минута, след като Един Джеко свали една висока топка към Стефан Ел Шаарави, който преодоля Тибо Куртоа със страхотен изстрел от далечно разстояние. Лондончани опитаха да отвърнат на удара, като най-активен бе Еден Азар, но вратарят на домакините Алисон Бекер отрази три удара на белгиеца, а Алваро Мората направи сериозен пропуск от близко разстояние.

В 36-та минута Ел Шаарави се възползва от груба грешка на Антонио Рюдигер и покачи на 2:0, а в 63-та минута Диего Пероти направи 3:0 със силен удар извън наказателното поле. 

До края римляните пропуснаха още две възможности да направят успеха си по-убедителен и в крайна сметка мачът завърши при резултат 3:0. 

В другия мач от групата Атлетико Мадрид стигна само до равенство 1:1 при домакинството си на аутсайдера Карабах и остава без победа. Рома излезе начело в групата с 8 точки, пред тима на Челси, който има точка по-малко. Атлетико е на трета позиция със само три точки и вече е с все по-малки шансове да продължи във фазата на елиминациите.

Рома - Челси 3:0

1:0 Стефан Ел Шаарави '1

2:0 Стефан Ел Шаарави '36

3:0 Диего Пероти '63

Състави:

Рома - Бекер, Коларов, Хесус, Фасио, Флоренци, Строотман, Де Роси, Наинголан, Пероти, Джеко, Ел Шаарави

Челси - Куртоа, Кейхил, Луис, Рюдигер, Алонсо, Бакайоко, Фабрегас, Аспиликуета, Педро, Азар, Мората

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djarata
01.11.2017 00:02

Мн добра 1-ца на Рома.Браво и за играта им.

Omen
31.10.2017 23:49

Браво и честито на феновете на "вълците".Подпомагате за вдигането на коефициента на Италия.Утре ще гледам разширен хайлаидс ,дано е бил интересен мача..