Лестър остави Евертън в опасната зона (видео)

20:20
Лестър остави Евертън в опасната зона (видео)

Лестър Сити победи Евертън с 2:0 в  двубой от 10-ия кръг на Висшата лига. Головете за успеха реализираха Джейми Варди и автогол на Джонджо Кени през първата част на двубоя. Така новият наставник на "лисиците" Клод Пюел стартира с успех начело на тима.


Лестър започна повече от активно двубоя и започна да атакува вратата на съперника още с началните минути. В 18-ата минута на двубоя чудесна контраатака на "лисиците" доведе до гол за домакините. Риад Марез центрира отдясно към Варди, който беше на точното място и откри резултата.


Четири минути по-късно Марез имаше възможност да отбележи, но не сполучи след добра намеса на Пикфорд.


Лестър стигна и до втори гол, след като Демарай Грей пробва да намери Варди в наказателното поле, но Кени в опита си да изчисти прати топката във вратата на слисания Пикфорд.

Гостите от Евертън не съумяха да се противопоставят на откритата игра на Лестър, а през втората част единствената по опасна ситуация дойде в 70-ата минута, когато Ниас пропусна поне да намали резултата. В края на двубоя и Бейнс пропусна шанс за "карамелите".


Така след успеха Лестър е на 11-ото място след 3-ата си победа в първенството, а Евертън е в зоната на изпадащите с 18-ото си място и актив от 8 точки.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация