Челси надви Евертън и е на 1/4-финал за Купата на Лигата (видео)

10:25
Челси надви Евертън и е на 1/4-финал за Купата на Лигата (видео)

Отборът на Челси си осигури място на четвъртфиналите от турнира за Купата на Лигата, след като на своя „Стамфорд Бридж“ лондончани се наложиха с 2:1 над гостуващия Евертън. Шампионите на Англия откриха резултата в 26-ата минута чрез бранителя на Антонио Рюдигер, който засече с глава центриране от корнер. В 90-ата минута Вилиан удвои аванса на домакините, а в ответната атака 20-годишният нападател на „карамелите“ Доминик Калвърт-Люин вкара за крайното 2:1.

В друг мач от осминафиналите намиращият се в страхотна форма тим на Тотнъм допусна драматична загуба като домакин с 2:3 в лондонското дерби с Уест Хям. Въпреки че на почивката „шпорите“ имаха комфортен аванс от два гола след попаденията на Муса Сисоко (6‘) и Деле Али (37‘), през второто полувреме гостите стигнаха до пълен обрат и то в рамките на само 15 минути. Първо Андре Аю намали за 2:1 в 55-ата минута, а пет по-късно отново той възстанови равенството.

Победният гол за „чуковете“ падна в 70-ата минута и бе дело на Анджело Огбона, който засече с глава центриране от корнер на Мануел Лансини за крайното 3:2 в полза на Уест Хям. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация