Левски надви Черно море на "Герена" (видео)

19:29
Левски надви Черно море на "Герена" (видео)

Левски победи като домакин с минималното 1:0 състава на Черно море в среща от 11-ия кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" реализира централният бранител на сините Давид Яблонски в 13-ата минута.

Двата тима изиграха оспорван двубой, в който домакините имаха предимство, но направиха доста пропуски пред вратата на моряците. От своя страна гостите определено могат да съжаляват, тъй като те също имаха своите шансове. Още в 10-ата минута варненци можеха да излязат напред в резултата, след като главният арбитър Станислав Тодоров отсъди дузпа в тяхна полза. С изпълнението се нагърби най-опитният в състава на Черно море Георги Илиев, който обаче стреля изключително слабо и не затрудни Божидар Митрев.

Само две минути по-късно моряците бяха наказани за този пропуск. В герой за столичния тим за пореден път се превърна бранителят Давид Яблонски, който се възползва от неразбирателство в защитата на гостите и с удар от близка дистанция матира Емил Михайлов за крайното 1:0 в полза на Левски.

С победата сините се изкачиха на третата позиция в класирането с актив от 21 точки, на 3 зад втория Лудогорец и на 5 от лидера ЦСКА София. Черно море остава шести с 15 пункта. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kirko
02.10.2017 00:40

Левски Върви нагоре, Роси забърква бетон в защита след зимната пауза очаквам и по добре игра в нападение(което в момента не е на ниво според мене).

DuHaMo_Cdb
01.10.2017 22:35

Най-измъчената победа, която някога съм виждал във футбола..