Ботев излиза за първи дубъл през сезона

11:37
Ботев излиза за първи дубъл през сезона

Ботев Пловдив гостува днес на новака Витоша Бистрица с надеждата да запише първи дубъл за сезона в елита. Праз тази кампания канарчетата все още не са постигали две поредни победи в шампионата. За последно това се случи през май - на 10-и и 15-и, когато бяха надиграни последователно в Коматево Славия (3:1) и Берое (3:0), пише "Тема Спорт".

Наставникът на жълто-черните Николай Киров-Белия ще може да заложи на най-доброто, с което разполага.

Единственият отсъстващ в състава на домакините ще е капитанът Четин Садула, който наскоро претърпя операция и все още не е готов на сто процента за игра. Старши треньорът Костадин Ангелов е наказан за един двубой и няма да може да води тима от скамейката, функциите му ще изпълнява помощникът Росен Кирилов. Ангелов бе изгонен при поражението с 0:4 от Славия в последния кръг. През седмицата клубът излезе с нарочна декларация, насочена срещу решението на Дисциплинарната комисия и глобата от 2000 лева, която бе наложена на наставника.

В същото време стана ясно, че Белия все пак е решил да уплътни паузата в шампионата с контрола, въпреки че първоначално не е имал такива намерения. Както е известно, на 12 октомври (четвъртък) от 20:00 часа Ботев приема Септември Сф в отложен мач от 4-ия кръг. Наставникът искал да поддържа игровия ритъм на своите и на 6 октомври канарчетата ще се изправят срещу втородивизионен тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация