Шефът на съдиите поръчан от силова групировка

10:37
Шефът на съдиите поръчан от силова групировка

Председателят на Съдийската комисия Петър Петров е бил поръчан на силова бригада, пише "Меридиан мач". В ОД на МВР във Велико Търново е получен оперативен сигнал за група от София, която трябвало да „накаже" бившия международен рефер. В тази връзка Петров е бил викан в полицията, за да бъде предупреден и да получи допълнителни указания за своята сигурност. Информацията е потвърдена от самия Петър Петров пред „Кореспондент".

„Да, така е. Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки за сигурността си. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно", коментира Петров.

„Виновен ли съм, че в момента столицата няма алтернатива за този пост. За да бъдеш на подобна позиция, трябва да притежаваш много повече качества от това да си бил добър съдия в миналото", коментира неотдавна Петър Петров.

Той има своя версия защо може е да е взет на прицел и свърза евентуалната поръчката с предстоящия Конгрес на БФС.

„Председателят на Съдийската комисия е знакова фигура. Може да си представите какъв отзвук би имало у нас и по света, ако се стигне до подобна кървава саморазправа. Затова и предпочитам да се даде гласност, отколкото да си мълча, че съм предупреден", каза той.

Петър Петров се върна на съдийската си кариера, която бе именно в мутренските времена. 

„Първо трябва да отдадем дължимото на тези хора, които в един тежък период за българската икономика инвестираха средства във вътрешния клубен футбол. По този начин те помогнаха той да се съхрани на професионално ниво. Сигурно очаквате, че аз ще започна да ви разправям колко страшно е било за съдиите. Аз проблем с футболните босове от онова време не съм имал. Ще ви кажа и защо. Това бяха мъже на честта. Те бяха чувствителни, когато ги ощетиш, когато им вземеш нещо умишлено. Тогава и реагираха", уточни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация