Челси посече Атлетико в последната секунда (видео)

21:10
Челси посече Атлетико в последната секунда (видео)

Челси победи с 2:1 Атлетико Мадрид във втория мач от група “С” на Шампионската лига. Англичаните направиха пълен обрат на “Уанда Медитеранео” в испанската столица. Домакините поведоха с гол от дузпа на Антоан Гризман в 40-ата минута, но Алваро Мората изравни в 60-ата. Истинската драма обаче настъпи в добавеното време на двубоя, когато лондончани стигнаха до втори гол в 94-ата минута чрез Миши Батшуай и отмъкнаха трите точки под носа на своя съперник.


Първите опасности в мача са пред вратата на домакините. В 5-ата минута Алваро Мората стреля от границата на наказателното поле, но твърде неточно. Минута по-късно пък Еден Азар се освободи в пеналта и опита изстрел от малък ъгъл, но и той не намери очертанията. В 8-ата минута гостите отново притесниха съперника с опасна контраатака, завършена отново от Мората, но и този път ударът му бе неточен.


В 13-ата минута и гредата помогна на испанците след като Еден Азар отправи страхотен далечен шут от границата на наказателното поле. В 24-ата минута пък Алваро Мората стреля с глава отблизо, но Ян Облак с прекрасна намеса опази вратата си. Две минути по-късно отново Азар отправи далечен удар, който обаче бе право в ръцете на вратаря.


Почти от нищото обаче Атлетико Мадрид стигна до откриване на резултата. В 39-ата минута при едно центриране от корнер Давид Луиш задържа Лукас в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Антоан Гризман изпълни наказателния удар и не сгреши за 1:0.


Челси веднага се хвърли в атака и в 43-ата минута при едно разбъркване в наказателното поле топката стигна до Гари Кейхил, който стреля, но малко над вратата.


В самия край на полувремето Атлетико бе много близо до втори гол. Домакините организираха бърза атака, удар на Коке бе спасен от Тибо Куртоа, а след това и Саул Нигес не успя да уцели вратата отблизо при опита за добавка.

 

Челси отново започна по-добре втората част и в началните минути играта се пренесе почти изцяло в половината на Атлетико. В 55-ата минута Виктор Моузес отправи далечен, но неточен удар покрай вратата.

 

В 60-ата минута логичното се случи и гостите изравниха резултата. Еден Азар центрира перфектно за Мората, който с глава насочи топката във вратата за 1:1.

 

В 62-ата минута Челси можеше да направи и пълен обрат, но Сеск Фабрегас отблизо не успя да засече топката във вратата. В 74-ата минута англичаните организираха скоростна контра, Мората изскочи срещу Облак, но ударът му не намери очертанията на вратата.

 

В 78-ата минута Атлетико също организира интересна контраатака, която завърши с далечен удар на Фернандо Торес, но той не затрудни Куртоа.

 

В 84-ата минута "дюшекчиите" претендираха за дузпа за нарушение на Тиемуе Бакайоко срещу Фернандо Торес, но съдията прецени, че няма основание да посочи бялата точка за втори път. Минута по-късно Гризман стреля от далечна дистанция, но доста неточно.


Така се стигна до драмата в добавеното време. Тогава в 94-ата минута Маркос Алонсо бе изведен в наказателното поле и центирра по земя, а Миши Батшуай бе заел добра позиция и отблизо засече кълбото в мрежата за крайното 1:2.

 

Така Челси записа втората си победа в група "С" и се откъсна на върха на класирането с 6 точки. Атлетико пък вече падна до 3-ото място с едва 1 точка в актива си.


АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Годин, Ернандес, Луиш, Коке, Саул, Партей, Караско, Гризман, Корея


ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил, Луиш, Моузес, Алонсо, Бакайоко, Канте, Фабрегас, Азар, Мората

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
28.09.2017 17:39

Пак пишете глупости! Стадионът се казва "Уанда Метрополитано" :D

sensea
28.09.2017 08:35

Браво ! Тези голове в последната секунда много болят.