Бербатов: Италия?! Те не са това, което бяха

11:01
Бербатов: Италия?! Те не са това, което бяха
Българската публика отдавна не беше виждала силен мач на Димитър Бербатов за националния отбор на България. Е, в двубоя с Черна гора се видя кой беше най-добрият футболист на терена. Трите асистенции и единият гол са красноречиви за това. След мача капитанът на "лъвовете" се съгласи да отговори на журналистическите въпроси. Ето какво каза звездата на Манчестър Юнайтед, обобщено от "Меридиан мач".

- Митко, победихме Черна гора с 4:1. Коментарът ти за мача?

- Хубав мач, хубава победа. Мисля, че заслужавахме да победим. Доволен съм. През първото полувреме не стояхме много добре на терена, но всички, дори Бразилия, Англия и Италия имат слаби моменти.

- Обърка ли ви ранният гол на черногорците?

- Винаги могат да ти вкарат гол. Никой не е защитен от грешки. Все пак те отправиха доста удари, а и техният гол беше много красив. Важното е, че успяхме да се съвземем и реализирахме четири гола. Можеше и повече, но за жалост не успяхме.

- Продължавате ли да мечтаете за класиране на световното в ЮАР?

- Продължаваме, разбира се. Предстои ни много тежък мач в Италия. Защо да не вземем нещо срещу световния шампион? Ние сме изненадвали големите сили, защо да не изненадаме и Италия? Отиваме с по-голямо самочувствие след мача с Черна гора.
Важното е обаче това самочувствие да не ни изиграе лоша шега.

- Каква е вероятността да победим италианците?

- Да не работя в "Еврофутбол"... (Смее се.) Отиваме да си играем играта. Може да бием, може да не бием, може да направим и равен. Италия не са това, което бяха. Надявам се, че ще ни подценят, ние ще се възползваме и ще ги бием. И те не са безгрешни.

- Преди мача с Черна гора имаше много дискусии около тревата на националния стадион. Какво е твоето мнение?

- Човекът, който отговаря за терена на "Васил Левски", трябва да бъде уволнен моментално. Това е престъпление срещу футбола. Мадона или там който и да идва, няма значение. Трябва да се гледат интересите на България на първо място, а не да се чудим как да спираме топката на терена?

- Все пак някои хора казаха, че Мадона е дала много повече пари за националния, отколкото дава БФС за провеждането на мачовете на "А" тима?

- Мадона идва в България и забравя изобщо, че е била в България. Който ги говори тези работи, явно не е много в час. Както вече казах, човекът, който се грижи за стадиона, трябва да бъде моментално уволнен. "Васил Левски" е нашият национален стадион. Един ни е и трябва да си го пазим. Не може топката да
тупка толкова силно, че да те удря в носа.

- Остават ни три мача на истината. Ще можем ли да вземем максимума от точки в тези срещи?

- Ще се опитаме. Може да звучи малко високомерно, но отиваме в Италия за победа. Хората са казали: "Гледай напред и ще успееш".

- Почти една година не беше се разписвал за националния. Това пречеше ли ти по някакъв начин?

- Тези неща може да питате някой 18-годишен. При мен няма значение дали вкарвам или не. Важно е отборът да печели мачовете си и да върви напред.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rusnacheto
07.09.2009 14:17

амме .. сега са много слаби, обаче лошото в случея е че ние сме по-слаби

Kalinho
07.09.2009 13:55

Италия и преди да станат световни шампиони бяха уж много зле, скандали и още сума ти и проблеми а какво стана тогава?

arsenov
07.09.2009 13:27

прав е, но и България не са и на 1/10 от това което бяха

mitaka88_bg
07.09.2009 13:09

Тоя терен не се подържа с интереси,а с пари.Хората добре са съчетали нещата.Трябвало е по-бързо да махнатпокритията на тревата.

RangerSS
07.09.2009 11:49

stefko18,има някаква истина,защото "Васил Левски",поне на Тв приличаше на порутения стадион Раковски в родния ми Димитровград.А баба Чиконе да не знае много.

stefko18
07.09.2009 11:06

Човекът, който отговаря за терена на "Васил Левски", трябва да бъде уволнен моментално. Това е престъпление срещу футбола. Мадона или там който и да идва, няма значение. Трябва да се гледат интересите на България на първо място, а не да се чудим как да спираме топката на терена? *lol*