Моу: Рууни заслужава уважение на "Олд Трафорд"

13:07
Моу: Рууни заслужава уважение на "Олд Трафорд"

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо трябваше да говори много за бившив футболист на тима Уейн Рууни преди двубоя на червените дяволи с Евертън утре. Карамелите гостуват в Манчестър в неделя от 18 ч., а това ще бъде първо завръщане на нападателя на "Олд Трафорд", откакто напусна през лятото.

"Смятам, че той ще бъде приет така, както заслужава. Понякога се става легенда прекалено лесно, той е истинска легенда за Юнайтед. Мачовете, головете, трофеите и всичко останало говорят сами за него. Уейн заслужава много голямо уважение на "Олд Трафорд", каза Моуриньо на официалната си пресконференция.

Рууни е №1 по голове в историята на Манчестър Юнайтед, като има 253 попадения, с пет повече от сър Боби Чарлтън. Нападателят е шести по мачове с 559 във всички турнири. С червените дяволи Рууни спечели Висшата лига пет пъти, веднъж триумфира за ФА къп, три пъти за Купата на лига, четири - Къмюнити шийлд. Освен това нападателят спечели Шампионската лига, Лига Европа и световното клубно първенство.

Рууни започна добре и повтория си престой в Евертън, завръщайки се в родния си клуб след 13 години. Нападателят вкара два гола в първите си два мача, но след това беше заловен да кара употребил алкохол, което му донесе сериозни проблеми.

Червените дяволи имат 13 точки след първите четири кръга от новия сезон. От мача утре отпада Пол Погба, който е контузен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация