Левски надви Септември, Обертан блести (видео)

21:58
Левски надви Септември, Обертан блести (видео)

Левски победи Септември с 2:0 като домакин в мач от деветия кръг на Първа лига. Резултатът откри Давид Яблонски в 44-ата минута, а в 90-ата Габриел Обертан удвои.


Мачът на "Герена" изненадващо започна с по-активна игра на Септември, която обаче не се изрази с чисти положения пред Митрев. В следващите минути играта се изравни и в средата на полувремето напечените моменти пред двете врати започнаха да следват един след друг. Първо най-добрият на терена Габриел Обертан намери Давид Яблонски на чиста позиция, но ударът на чешкия защитник беше блокиран.


В 26-ата минута бившият футболист на Манчестър Юнайтед за сетен път демонстрира феноменалната си за Първа лига класа. Той проби, Янко Сандански му открадна топката, но французинът си я върна. Обертан продължи към Милош Цветкович, който беше на чиста позиция, но мерникът му изневери. 120 секунди по-късно звездата на Левски стреля от малък ъгъл, но Янко Георгиев спаси.


След половин час игра Септември създаде първото си сериозно положения в столичното дерби. Мартин Тошев изведе Ишмаел Байду очи в очи с Митрев, но вратарят предвидливо излезе и с части от секундата успя да изпревари нападателя. 5 минути по-късно Цветкович центрира от фланга, Серджиу Буш засече с глава от вратарското поле, но малко над целта. После Обертан шутира по диагонала, но отново Георгиев изби.


В 40-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Тогава Тошев засече от движение, топката летеше към вратата, но се отби в ръката на Яблонски и главният съдия Ангел Ангелов реши, че няма дузпа и отсъди корнер. Решението му беше прието с бурни протести от гостите, но реферът остана непреклонен. В 44-ата минута Левски поведе, след като Жорди Гомес центрира от корнер и Яблонски с чудесно изпълнение с глава вкара третия си гол през сезона – 1:0 за Левски!


Пет минути след почивката Обертан отново развинти гостите и с пас по земя намери Роман Прохазка на далечната греда, но той не нанесе хубав изстрел. Малко след това френският ас на "сините" изведе Буш по диагонала, бившият голмайстор на ЦСКА стреля от движение, но Георгиев спаси. До края мачът стана доста скучен, но в 89-ата минута Обертан мина като на парад през трима съперници и с бомбен удар оформи крайното 2:0.

 

ЛЕВСКИ - СЕПТЕМВРИ 2:0


1:0 Давид Яблонски 44
2:0 Габриел Обертан 90


ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 19. Цветкович, 28. Яблонски, 3. Пиргов, 4. Горанов, 13. Гомес, 71. Панайотов, 15. Прохазка, 32. Обертан, 8. Вутов, 9. Буш


СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 22. Стоичков, 13. Траянов, 15. Добрев, 2. Предев, 14. Сандански, 8. Галчев, 7. Тилев, 19. Гади, 20. Байду, 9. Тошев

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация