Преди Етър – Берое във Велико Търново

18:45
Преди Етър – Берое във Велико Търново

Утре, 15-ти септември, Берое излиза в мач от IX кръг на Първа професионална лига срещу Етър. Двубоят е на стадион "Ивайло" във Велико Търново от 17:15 ч. Главен арбитър на срещата е Ангел Баялцалиев от София.

В лагера на Берое няма контузени или наказани футболисти. През седмицата Берое привлече сръбския халф Марко Адамович, но той няма да може да вземе участие в двубоя.

Ето групата на зелените за двубоя: Душан Перниш, Михаил Михайлов, Веселин Пенев, Георги Динков, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иваниов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Драгош Фиртулеску, Серджио Негрут и Карлос Охене.

Преди двубоя наставникът Алекандър Томаш сподели очакванията си за срещата пред клубния сайт: "Предстои ни мач срещу един силен противник, който няма допусната загуба в последните си 5 шампионатни срещи. Това е показателно за формата, в която се намира Етър и означава, че в никакъв случай не ни очаква лек мач. Досега не е имало отбор в "А" група, който в двубоите си с тях да е притежавал повече топката. Всичко това показва, че Етър е в подем и ние ще подходим с нужното уважение към двубоя. Берое обаче винаги излиза за победа и утрешната среща няма да бъде по-различна. Трябва да бъдем максимално мобилизирани и мотивирани, за да спечелим. Ще дадем всичко от себе си!"

Ангел Баялцалиев от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Георги Тодоров  и Александър Атанасов. Допълнителни асистент-рефери са Петър Костадинов и Димитър Михайлов, а четвърти съдия е Димо Вълчев. Делегат на БФС е Димитър Димитров от Русе, а Кирил Йорданов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое е надделявал над Етър 11 пъти, а 17 са победите на сметката на виолетовите. 10 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 42:58 в полза на Етър. 19 са срещите във Велико Търново, където Берое имат 2 победи, Етър 15, а равенствата са 2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация