Лудогорец започна с реми в групите на Лига Европа (видео)

18:57
Лудогорец започна с реми в групите на Лига Европа (видео)

Истанбул Башакшехир и Лудогорец завършиха наравно в първи мач от група "С" на турнира Лига Европа. Двубоят на стадион "Фатих Терим" приключи при резултат 0:0.

Въпреки че бе без някои от основните си футболисти като Марселиньо и Върджил Мисиджан, тимът на Димитър Димитров-Херо показа характер и заслужено се добра до точката. Иначе срещата започна със сериозен домакински натиск, който обаче постепенно бе притъпен от българския шампион. Разградчани отговориха с няколко опасни удара на започналия изненадващо като титуляр Жоао Пауло, заел мястото на Клаудиу Кешеру на върха на атаката. В крайна сметка след равностойни 45 минути отборите се прибраха на почивката при нулево равенство.

След паузата на терена бе далеч по-интересно като още в началото на втората част, в рамките на само минута, двата тима пропиляха по една отлична възможност да открият резултата. Първо в 48-ата минута Емануел Адебайор пусна хитър пас с пета в наказателното поле към Емре, който от метър разстояние опита да преодолее Хорхе Броун. Аржентинският страж на Лудогорец обаче се намеси отлично и отрази удара му. От своя страна разградчани успяха да организират бърза контра, при която Джоди Лукоки и Жоао Пауло се оказаха срещу един бранител на турския тим. Лукоки майсторски изведе бразилеца очи в очи с Волкан Бабаджан, но бившият нападател на Ботев Пловдив стреля изключително неточно, пропилявайки златна възможност за своя тим.

В 60-ата минута домакините получиха огромен подарък от Хорхе Броун, който сбърка подаване в опасна близост до вратата. Топката попадна в дебнещия Мосоро, но за радост на орлите стражът бързо поправи своята грешка и спаси. Натискът на турския тим продължи и малко по-късно Броун отново трябваше да се намесва – този път след далечен удар на Един Висча. До края на срещата българският тим удържа на натиска на своя съперник и запази равенството, спечелвайки ценна точка като гост.

В другия мач от тази група португалският Брага постигна изненадваща победа при визитата си на Хофенхайм с 1:2.

Стартови състави:

Истанбул Башакшехир: Бабаджан, Кайсара, Епуряну, Атама, Клиши, Емре, Инлер, Вишча, Мосоро, Елиа, Адебайор

Лудогорец: Браун, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Горалски, Лукоки, Анисе, Вандерсон, Пауло

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zlobar4o
15.09.2017 07:19

Като гледам каква трагедия са това ще им е единствената точка Херо напраеи отбора опълченци

De_na_Ce1_9_1_4
14.09.2017 23:50

Почти не е за вярване, че в дербито на южната ни съседка от група С на този турнир резултатът е равен..