Обединение в Манчестър срещу промените на трансферния прозорец в Англия

10:17
Обединение в Манчестър срещу промените на трансферния прозорец в Англия

Футболен Манчестър е обединен. Причина за непривичната коалиция между грандовете в Англия е промяна, която прие Висшата лига за новия сезон.


Тя засяга трансферния прозорец, който от лятото 2018 година ще затваря преди старта на сезона.


Това решиха с мнозинство клубовете от елита. 20-те отбора определиха 9 август 2018-а като последният възможен ден за сделки.


„Юнайтед" и „Сити" обаче се опасяват, че по този начин чужди клубове ще могат да привличат звездите им след затварянето на трансферния прозорец. Причината е, че в Лига 1, Примера дивисион и Серия А сделки ще има до края на месеца.


В гласуването на Висшата лига освен клубовете от Манчестър, против са били още „Кристъл Палас", „Суонси" и „Уотфорд".


Освен, че трябваше да вземат съдбовно за бъдещето решение, на Острова се готвят и за подновяването на шампионата след паузата за националните отбори. С най-голям интерес се очаква сблъсъка Манчестър Сити - Ливърпул.


Мениджърът на гостите, германецът Юрген Клоп, увери - провел е важен разговор със звездата Филипе Коутиньо след пропадналия му трансфер в Барселона. Бразилецът отново тренира с тима, но няма да вземе участие в мача на „Етихад", който стартира в 14:30 часа.


Отсъствието на Коутиньо не влияе на статистиката, която е на страната на Клоп, пише "Труд". Мениджърът е един от малкото специалисти с положителен баланс срещу Пеп Гуардиола - 5 победи от 10 мача и е непобеден от испанеца в последните 3 сблъсъка.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация