Левски даде старт на „Лукойл Шампионска лига за деца“

20:03
Левски даде старт на „Лукойл Шампионска лига за деца“

От петък, 08.09, до неделя, 10.09, Левски ще е домакин на финалите на престижния международен турнир Лукойл Шампионска лига за деца, който излиза за първи път извън Русия.

„Сините“ ще бъдат представени от набор 2005, като останалите участници са Рубин (Казан), ПАОК, Бенфика, Цървена Звезда и Бешикташ.

„Благодаря на Лукойл за гласуваното доверие нашият клуб да бъде домакин на това мероприятие. То излиза извън рамките на Русия за първи път. Сектор „А“ на стадиона ще бъде отворен безплатно за тези, които пожелаят да гледат мачовете. Елате и се наслаждавайте на мачовете“, каза изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов на днешната официална пресконференция, която даде своеобразен старт за надпреварата.

„Едно от водещите направления в политиката на нашата компания е детският и юношески спорт. Както и подкрепата на детския спорт. Няколко пъти сме провеждали финалните турнири на нашата купа в България под девиза „Не на расизма“. Има специална топка, разработена за тази кампания. За пет години нашият турнир обедини над 4000 футболисти от 40 страни. Тазгодишният турнир е юбилеен. Интересното е, че на финалите в София ще играят победителите от турнирите в последните няколко години – Цървена звезда (2013), ПАОК (2014), Бешикташ (2015) и Бенфика е победител през 2016 година“, коментира Владимир Залатухин - президент на спортни клубове Лукойл.

„Поздравявам всички участници в турнира и благодаря на Владимир Залатухин, че сме домакини на такъв турнир, какъвто до сега в България не се е провеждал. Левски играе с Бенфика в първия си мач. Последната среща между двата тима е игран преди десетки години – на 10 ноември 1965 година, мачът завършва 2:2. Единият от героите за Левски е Георги Аспарухов. Съдбата отново ни дава шанс да играем срещу Бенфика“, коментира спортният директор на „сините“ Даниел Боримиров.  

„Поздравявам всички млади футболисти, нека се забавляват в този турнир. Опитът, който ще придобият, нека им дава база за развитие за по-напред. Нека следват мечтите си и никога да не се предават“, каза от своя страна капитанът на Левски Божидар Митрев.

Официалното откриване на турнира е в петък,  8.09, с двубоя между ПАОК и Рубин – Казан, а всички срещи ще са с вход - свободен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация